Θα το περιμένεις για μια ζωή: Ποιο αυτοκίνητο έχει αναμονή 17 ετών;

gmc hummer ev

Έντονη είναι η ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι υφιστάμενοι ρυθμοί παραγωγής της GM σε όσους έχουν παραγγείλει έναν από τους θρύλους της off-road οδήγησης.

Εκδηλώσεις ενθουσιασμού είχε προκαλέσει το 2020 η αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Hummer που φέρει την υπογραφή της General Motors και ξεχωρίζει για τις εξωφρενικές του επιδόσεις.

Με pick-up χαρακτήρα, πάνω από 560 χιλιόμετρα αυτονομίας και τρεις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 1.000 ίππους και 1.078 Nm ροπής, το θηριώδες όχημα έχει αναδειχθεί ήδη σε όνειρο ζωής για δεκάδες χιλιάδες φίλους της αυτοκίνησης που επιθυμούν να συνδυάσουν τις ακραίες εκδρομικές ικανότητες με την ακαριαία επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4,0 δλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις αρχές του Ιουλίου, η GM έχει λάβει 77.000 παραγγελίες για το τετράτροχο στολίδι της, γεγονός που καταδεικνύει το κύμα… τρέλας που έχει σηκώσει το Hummer EV.

gmc hummer ev

Παρ’ όλα αυτά, προσώρας ο Αμερικανός κατασκευαστής αδυνατεί να παράγει πάνω από 12 αντίτυπα του μοντέλου την ημέρα, κάτι φυσικά που έχει αυξήσει ριζικά τους χρόνους αναμονής του αυτοκινήτου.

Σκεφτείτε ότι αν η παραγωγή συνεχιστεί με τους υφιστάμενους ρυθμούς, κάποιος που θα παραγγείλει σήμερα το Hummer EV θα χρειαστεί να κάνει υπομονή…. 17 χρόνια ωσότου παραλάβει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

gmc hummer ev
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι οι ρυθμοί… χελώνας στην παραγωγή του μοντέλου οφείλονται στην σημαντική έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά και μπαταριών τεχνολογίας Ultium.

Το εν λόγω δημοσίευμα της Wall Street Journal έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όσους έχουν παραγγείλει το αυτοκίνητο, αν και η General Motors καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.

gmc hummer ev

Όπως προαναφέραμε, το GMC Hummer EV διακρίνεται για τις ακραίες εκδρομικές του δυνατότητες, τις οποίες απογειώνει η λειτουργία Crab Walk που επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς και έτσι το Hummer κινείται διαγώνια (όπως ο κάβουρας).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ