Νέοι δρόμοι στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές βγαίνουν από την απομόνωση;

egnatia10

Νέος κάθετος οδικός άξονας συνδέει την Ξάνθη με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και η Δράμα αποκτά πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Τέλος στην απομόνωση για Ξάνθη και Δράμα θα βάλουν οι νέοι οδικοί άξονες που κατασκευάζονται στη Βόρεια Ελλάδα και θα συνδέσουν τις συγκεκριμένες περιοχές με την Εγνατία Οδό.

Μάλιστα ο πλαίσιο της στενής επίβλεψης των παρεμβάσεων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης επισκέφθηκε τα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Ξάνθη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος σταθμός ήταν το εργοτάξιο της οδικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό.

Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης θα εξασφαλίσει απρόσκοπτη και ομαλή ροή των οχημάτων και σημαντική αποσυμφόρηση της περιοχής δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης καθώς η κίνησή τους θα διεξάγεται μέσω οδογέφυρας και θα εκτρέπεται νωρίτερα, από την περιοχή της συμβολής της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Εργοτάξιο στις Κρηνίδες της Καβάλας

Ο κ. Καραγιάννης επισκέφθηκε, επίσης, το εργοτάξιο στις Κρηνίδες όπου ξεκινάει η κατασκευή του τμήματος «Α/Κ Κρηνίδων – Ι/Κ Σταυρού» του κάθετου άξονα «Σέρρες – Δράμα – Καβάλα» (Ε-61).

Το έργο με προϋπολογισμό 60,76 εκατ. € και αφορά στην κατασκευή τμήματος μήκους περίπου 8,26 χλμ.. Περιλαμβάνει τους κόμβους Κρηνίδων και Σταυρού που επιτρέπουν τη σύνδεσή του με τις υφιστάμενες εθνικές οδούς «Δράμα–Καβάλα» και «Ελευθερούπολη–Καβάλα». Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εργοτάξιο κατασκευής του τμήματος Δημάριο - Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Το έργο «Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» με προϋπολογισμό 51,76 εκατ. € αποτελεί το βορειότερο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού «Ξάνθη–Εχίνος–Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα», με μήκος περίπου 8 χλμ. Το έργο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση γεωλογικών ζητημάτων πρόκειται να υπογραφεί νέα σύμβαση προκειμένου οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

Παράλληλα, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το τμήμα «Παράκαμψη Μελιβοίων – Δημάριο» με προϋπολογισμό 48,8 εκατ. ευρώ. Το τμήμα αυτό βρίσκεται νοτιότερα του υπό κατασκευή τμήματος Δημάριο –Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και έχει μήκος 10,5 χλμ.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τις εργασίες σε τρία οδικά έργα που υλοποιεί η Εγνατία Οδός, από τη Θεσσαλονίκη έως τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Άλλωστε, τα έργα της Θεσσαλονίκης καθώς και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Στη Θεσσαλονίκη, με την οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα δημιουργούμε ουσιαστικά έναν νέο πόλο ανάπτυξης για όλη την πόλη και τις εμπορευματικές μεταφορές. Αντίστοιχα, με το οδικό έργο στις Κρηνίδες θα συνδέσουμε την Δράμα με την Εγνατία Οδό, δίνοντας πρόσβαση και για τις βιομηχανίες της περιοχής. Η παρέμβασή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τον λόγο αυτό ζήτησα να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας και εκτιμώ ότι το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση. Στο Δημάριο, έχουμε την κατασκευή του βορειότερου τμήματος του κάθετου άξονα που συνδέει την Ξάνθη με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και βγάζει από την απομόνωση ολόκληρη την περιοχή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ