Ποιες νέες Alfa Romeo θα βλέπουμε κάθε χρόνο μέχρι το 2030

Alfa Romeo Junior

Από την Tonale το 2022 μέχρι και το τέλος της δεκαετίας, η Alfa Romeo προγραμματίζει να παρουσιάζει από ένα καινούριο μοντέλο κάθε χρόνο. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Την Tonale ακολούθησε το 2023 η εκθαμβωτική νέα 33 Stradale και φέτος η Junior, το ιταλικό B-SUV στο οποίο η εταιρεία του Τορίνου βασίζει μεγάλο μέρος των εμπορικών της στόχων. Μετά από αυτήν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, το 2025 θα έρθει η νέα γενιά του μεγαλύτερου SUV Stelvio, και το 2026 η καινούρια και ριζικά ανασχεδιασμένη Giulia.

Ανεπίσημα σχέδια της πιθανής εμφάνισης των νέων Alfa Romeo
Ανεπίσημα σχέδια της πιθανής εμφάνισης των νέων Alfa Romeo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Alfa Romeo Stelvio θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Large και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Cassino. Τόσο αυτή όσο και η Guilia θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, ενώ στις κορυφαίες τους εκδόσεις Quadrifoglio θα αγγίζουν τους 1.000 ίππους. Αυτό θα καταστήσει τη Stelvio το πιο ισχυρό SUV του πλανήτη.

Τα νέες Stelvio και Giulia έχουν επιβεβαιωθεί και επίσημα από την Alfa Romeo, σε αντίθεση με τα επόμενα μοντέλα για τα οποία υπάρχουν μόνο πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, το 2027 θα πρέπει να περιμένουμε από το Τορίνο ένα μεγάλο, επταθέσιο SUV της κατηγορίας Ε, το οποίο προορίζεται κυρίως για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας.

Το SUV αυτό αναμένεται να βγει στην αγορά μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά ο Imparato είπε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει μετά από τις επερχόμενες εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2028, οι φήμες αναφέρουν ότι μπορεί να δούμε τον διάδοχο της Giulietta, δηλαδή ένα συμπαγές hatchback/sedan της κατηγορίας C, επίσης ηλεκτρικό. Ακούγεται, μάλιστα, πως το όνομά του πιθανώς να μην είναι Giulietta, αλλά Alfetta ή Brera - προερχόμενο και πάλι από την πλούσια ιστορία της ιταλικής φίρμας. Ο σχεδιασμός του, δε, μπορεί να τείνει προς την coupe αισθητική με κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Ένα μεγάλο sedan, επίσης της κατηγορίας Ε, λέγεται πως προετοιμάζεται από την Alfa για το 2029. Αυτό δεν αποκλείεται να πάρει τη θρυλική ονομασία GTV, και βεβαίως απευθύνεται κυρίως στις μεγάλες αγορές εκτός Ευρώπης.

Τέλος, το 2030 θα έρθει η ώρα για τη δεύτερη γενιά της Tonale, του ιταλικού C-SUV που θα έχει κλείσει μέχρι τότε τον οκταετή κύκλο ζωής του. Και, όπως όλα δείχνουν, η νέα αυτή Tonale θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα με τα μαζικά αυτά μοντέλα της Alfa, οι Ιταλοί προγραμματίζουν και μια σειρά από ειδικές εκδόσεις κύρους και περιορισμένων αντιτύπων, όπως ήταν η 33 Stradale, που αποφέρουν μεγάλα περιθώρια κέρδους. Ένα από τα φημολογούμενα μοντέλα αυτά μπορεί να είναι η αναβίωση της κλασσικής Duetto.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ