Ποιες ημέρες και ώρες δεν ισχύει ο δακτύλιος στην Αθήνα-Όσα πρέπει να γνωρίζω

Daktylios

Η επιστροφή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας τη δυνατότητα να κυκλοφορεί κανείς ελεύθερα σε αυτό συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Από σήμερα, 16/10, ο Δακτύλιος επέστρεψε και πάλι στο κέντρο της Αθήνας επιβάλλοντας περιορισμούς στην κυκλοφορία ρυπογόνων αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, οφείλουμε να γνωρίζουμε πότε επιτρέπεται και πότε όχι να κυκλοφορούμε εντός των ορίων του πράσινου δακτυλίου, καθώς συγκεκριμένες ημέρες και ώρες το εν λόγω μέτρο παύει να ισχύει.

Ως γνωστόν ο Δακτύλιος στην Αθήνας εφαρμόζεται από Δευτέρα ως και Πέμπτη, από τις 7 το πρωί έως και τις 20.00 το απόγευμα, ενώ την Παρασκευή οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ολοκληρώνονται στις 15.00 το μεσημέρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δακτύλιος

Το Σάββατο και την Κυριακή, η εφαρμογή του μέτρου αναστέλλεται ενώ το ίδιο ισχύει και για τις επίσημες αργίες του έτους.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι στον πράσινο δακτύλιο έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλα τα οχήματα εκείνες τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο Δακτύλιος θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 19 Ιουλίου του 2024, όταν και θα τεθεί σε αναστολή ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Δακτύλιος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόστιμο σε περίπτωση που εισέλθει κανείς στον πράσινο δακτύλιο χωρίς να το δικαιολογεί ο τύπος/προδιαγραφές του οχήματος ή ο αριθμός κυκλοφορίας, το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ και βεβαιώνεται από τις αστυνομικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ