Νέα επένδυση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου -Το deal που αλλάζει τα δεδομένα

Cars new

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εξαγορά ελληνικής εταιρείας χρονομίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Δυναμικό παρόν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να δώσουν τα ισραηλινά επενδυτικά funds, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και νέες επενδύσεις στην εγχώρια αγορά με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τους παραδοσιακούς Έλληνες εισαγωγείς αλλά και άλλους ξένους ομίλους που έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα μας.

Έτσι λοιπόν μετά τις επενδύσεις στον τουρισμό, το real estate, την ενέργεια, το περιβάλλον, την ενέργεια και την άμυνα οι επενδυτές από το Ισραήλ στρέφονται και στην αγορά αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr μεγάλο επενδυτικό fund από το Ισραήλ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση εταιρείας χρονομίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων, την οποία θα αποκτήσει έναντι 80 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα το deal το προωθούσαν τα ξένα Funds που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια της εταιρείας και οι Ισραηλινοί έδειξαν αμέσως έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας leasing και ενοικιάσεων οχημάτων.

Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελεί την μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας από τον κλάδο του αυτοκινήτου μετά την εξαγορά της FCA Greece από τις εταιρείες Autohellas – Samalet, όσο και την εξαγορά της ΕΛΒΟ από τις επίσης Ισραηλινές εταιρείες Plasan, NASKA Industries - SK Group Ltd.

Να υπενθυμίσουμε πως οι Ισραηλινές επενδύσεις στον κλάδο των τροχοφόρων οχημάτων ξεκίνησαν με την εξαγορά της ΕΛΒΟ από τις Ισραηλίτικες εταιρείες Plasan, NASKA Industries - SK Group Ltd. Η νέα διοίκηση έχει επενδύσει στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και στον σχεδιασμό νέων τεχνολογιών στους τομείς κατασκευής, αναβάθμισης, συναρμολόγησης και επισκευής οχημάτων ειδικού σκοπού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη μεγάλη επένδυση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου έγινε από την Samalet Motors, η οποία μαζί με την Autohellas (Όμιλος Βασιλάκη) εξαγόρασαν την FCA Greece που αποτελούσε τον εισαγωγέα για τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth και Fiat Professional.

Η Αutohellas, μέσω της εταιρείας ORNOS που έχει από κοινού ιδρύσει με τη Samelet Motors, ολοκλήρωσε την εξαγορά από την Εταιρεία «FCA ITALY S.p.A.» του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την Επωνυμία «FCA Greece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Οχημάτων και Ανταλλακτικών», που αποτελεί τον εισαγωγέα και γενικό διανομέα των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Το τίμημα εξαγοράς της FCA Greece ανήλθε στο ποσό των 65.150.000 ευρώ, με πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών. Η συμμετοχή της Autοhellas ανέρχεται σε ποσοστό 51% και συνεπώς κατέβαλε το ποσό των 33.226.500 ευρώ και τα υπόλοιπα 31.923.500 ευρώ καταβλήθηκαν από την Samalet.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ