Ποια μάρκα μήνυσε η Audi –Για ποιο λόγο;

Audi A6 Sedan 1

Οι κινέζικες φίρμες κατά καιρούς έχουν μηνυθεί από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς κατασκευαστές για λόγους κυρίως αντιγραφής, όμως αυτή τη φορά η Audi μήνυσε τη Nio για διαφορετικό λόγο.

Η Nio είναι μια ιδιαίτερα δραστήρια εταιρεία από την Κίνα, η οποία θεωρείται ένα από τα next big things της αυτοκίνησης εξ Ανατολάς, αφού πολλοί τη θεωρούν ως τον κινέζο ανταγωνιστή της Tesla.

Μάλιστα, η Nio έχει ήδη ξεκινήσει την εξάπλωσή της και στην Ευρώπη και προσφέρει αυτή τη στιγμή στη Νορβηγία το ηλεκτρικό SUV ES8, ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την είσοδό της στη Γερμανία με τη διάθεση του ηλεκτρικού σεντάν ΕΤ7.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Audi πριν από λίγες ημέρες και όπως αποκάλυψε η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο του Μονάχου εναντίον της Nio, για εικαζόμενη παραβίαση εμπορικών δικαιωμάτων της μάρκας.

Σύμφωνα με την Audi, τα ονόματα δύο εκ των μοντέλων της Nio, του ES6 και του ES8, είναι όμοια με δύο ονόματα για τα οποία η Audi έχει το trademark, τα S6 και S8 (οι γρήγορες εκδόσεις του Audi A6 και A8 αντίστοιχα).

Φυσικά είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε ποια είναι η έκβαση της υπόθεσης και περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου στις απαιτήσεις της Audi, που θα καθορίσει και τη συνέχεια της διάθεσης τουλάχιστον του ES8 στην ήπειρό μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ