Ποια χώρα θα πλημμυρίσει από supercars;

iaponia supercars

Την ώρα που η οικονομία της Ιαπωνίας συνεχίζει να επιβραδύνεται, η ελίτ της χώρας έχει βρει έναν νέο τρόπο προκειμένου να «περιφρουρήσει» τα κεφάλαιά της.

Μαύρα σύννεφα έχουν απλωθεί πάνω από την οικονομία της Ιαπωνίας, με τη χώρα να ανακοινώνει δαπάνες ύψους 6,3499 τρισ. γιέν (42,8 δισ. δολαρίων) σε νομισματικές παρεμβάσεις προκειμένου να ανακόψει την κατακόρυφη πτώση του γιεν.

Την ώρα που το ιαπωνικό γιεν κατρακυλά, η οικονομική ελίτ έχει βρει έναν νέο τρόπο προκειμένου να προστατέψει τα κεφάλαιά της: Πρόκειται για επενδύσεις σε supercars.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία ραγδαία άνοδος στις πωλήσεις καινούργιων πανίσχυρων μοντέλων όπως είναι αυτά των Ferrari και Lamborghini.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ιαπωνία supercars

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το διάστημα Ιανούαριος- Οκτώβριος 2022, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων με τιμή άνω των 20 εκ. γιεν (136.000 δολάρια) γνώρισαν αύξηση της τάξεως του 64% φτάνοντας τα 5.462 οχήματα, δηλαδή 64% περισσότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

«Είναι καλύτερο να επενδύεις ​​σε αυτοκίνητα υπερπολυτελείας, λόγω της μεταπωλητικής τους αξίας, αντί να κρατάς μετρητά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ken Miyao, αναλυτής στην εταιρεία ερευνών στον χώρο του αυτοκινήτου, Carnorama. «Ο αριθμός των ανθρώπων που θέλει να αγοράσει supercars συνεχώς αυξάνεται. Και η ζήτηση δεν πρόκειται να πέσει», πρόσθεσε.

Ένας επιπλέον λόγος της «τρέλας» που επικρατεί στην Ιαπωνία για τα supercars σχετίζεται και με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει «παγώσει» την καταναλωτική δραστηριότητα των πολιτών.

Με την κανονικότητα να επιστρέφει, οι έχοντες και κατέχοντες οδηγοί αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει, στρέφοντας το βλέμμα τους στην αγορά μοντέλων που συνδυάζουν πολυτέλεια με επιδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ιαπωνία supercars

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ένωσης Supercar, Yasuhiro Suyama, επιταχυντή της εξάπλωσης των supercars στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αποτελεί και η επέλαση της ηλεκτροκίνησης. «Αν δεν τα οδηγήσεις τώρα (σ.σ. τα supercars), τότε πότε», διερωτάται χαρακτηριστικά ο Yasuhiro μιλώντας στο Bloomberg.

Σημαντικό ρόλο, τέλος, στην ραγδαία εξάπλωση των supercars στην Ιαπωνία διαδραματίζει το γεγονός ότι ο αριθμός των πλουσίων έχει αυξηθεί, παρά τη διάχυτη οικονομική αβεβαιότητα. Ο αριθμός των στελεχών με μισθό άνω των 100 εκατ. γιεν (686.000 δολαρίων) αυξήθηκε 22% τοις εκατό σε 663 άτομα, τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ