Ποια εταιρεία-«αυτοκρατορία» επαναφέρει το συμβατικό κλειδί στα αυτοκίνητά της;

Toyota Keys 1

Τα προβλήματα στην κατασκευή καινούργιων αυτοκινήτων αναγκάζει μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να επαναφέρει ένα σύστημα από το χρονοντούλαπο της αυτοκίνησης.

Για πολλές δεκαετίες ο μόνος τρόπος για να μπει κάποιος στο αυτοκίνητό του ήταν τοποθετώντας το κλειδί στην κλειδαριά της θύρας του οδηγού. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, ωστόσο, οδήγησαν στην αντικατάσταση του παραδοσιακού κλειδιού με ένα ένα ηλεκτρονικό, το οποίο επιτρέπει το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του οχήματος μέσω δύο κουμπιών.

Toyota Keys 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω σύστημα απομακρυσμένου κλειδώματος/ξεκλειδώματος υιοθετήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αποτέλεσμα όλα τα καινούργια αυτοκίνητα να διατίθενται με ηλεκτρονικά κλειδιά, κάνοντας τη ζωή των οδηγών ευκολότερη.

Οι κλυδωνισμοί, ωστόσο, που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην αυτοκινητοβιομηχανία, ελέω της έλλειψης ημιαγωγών, δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσουν την επαναφορά του παραδοσιακού μηχανικού κλειδιού στη ζωή μας.

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η απόφαση της Toyota να αντικαταστήσει ένα από τα δύο ηλεκτρονικά κλειδιά, με τα οποία διαθέτει τα αυτοκίνητά της στην Ιαπωνία, με ένα παραδοσιακό κλειδί.

Toyota Keys 3

Όπως ανακοίνωσε η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία παγκοσμίως, το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και έχει ως στόχο την εξοικονόμηση μικροτσίπ, ώστε τα αυτοκίνητά της να φτάνουν γρηγόροτερα στα χέρια των πελατών.

«Καθώς η έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζεται, αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην παράδοση των αυτοκινήτων στους πελάτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Toyota, η οποία δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε επόμενο χρόνο το μηχανικό κλειδί θα αντικαθίσταται ξανά με ηλεκτρονικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Keys 4

Υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις εταιρείες να μειώνουν τους ρυθμούς παραγωγής και τους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους με μεγάλες καθυστερήσεις.

Σημειώνεται δε ότι το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, δεδομένου ότι τα πράγματα παρουσιάζουν αργή αλλά σταθερή βελτίωση και το τέλος της κρίσης των ημιαγωγών δείχνει να πλησιάζει.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ