Ποια εταιρεία αυτοκινήτου σας προστατεύει από τον κορωνοϊό;

Honda Jazz

Το λανσάρισμα ενός νέου φίλτρου καμπίνας το οποίο μειώνει το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Honda για όλα τα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη.

Το νέο φίλτρο καμπίνας «φυλακίζει» τα σωματίδια του αέρα που μπορεί να μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιβλαβών μικροβίων, αλλεργιογόνων και ακόμη και ιών που σχετίζονται με σημαντικά προβλήματα υγείας, ανάμεσα στα οποία και αυτά που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Για την εξέλιξή του η Honda δούλεψε μαζί με τη γερμανική εταιρεία Freudenberg και θα προσφέρεται ως επίσημο αξεσουάρ σε όλα τα νέα και πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας, εναλλακτικά του στάνταρ φίλτρου καμπίνας.

Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει είναι πολύ υψηλό, αφού είναι σε θέση να παγιδεύει περισσότερο από το 90% των ιογενών αερολυμάτων. Επιπλέον, ένα καινοτόμο δεύτερο βήμα απενεργοποιεί σχεδόν το 100 τοις εκατό του ιικού φορτίου μέσω ενός ειδικού βιο-λειτουργικού στρώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Jazz φίλτρο καμπίνας

Τέσσερα στρώματα μικροϊνών

Η κατασκευή του αποτελείται από τέσσερα στρώματα μικροϊνών, με τα δύο πρώτα να κατακρατούν τα πιο σημαντικά αερολύματα, τη σκόνη και τη γύρη, ενώ το τρίτο στρώμα, κατασκευασμένο από ενεργό άνθρακα, είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση επιβλαβούς ρύπανσης όπως σωματιδίων και άλλων αερίων. Ένα καινοτόμο τέταρτο βιο-λειτουργικό στρώμα επικαλυμμένο με μια ειδική δραστική ουσία, απενεργοποιεί αποτελεσματικά τα ιικά αερολύματα που έχουν κατακρατηθεί και τα εμποδίζει να απελευθερωθούν πίσω στον αέρα της καμπίνας.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων που παράγονται όταν αυτοί που έχουν προσβληθεί, φταρνίζονται, βήχουν ή αναπνέουν. Τα σωματίδια αυτά μπορούν μέσω του αέρα, των μεταβολών της θερμοκρασίας και της υγρασίας να μεταφερθούν, έχοντας ως κίνδυνο να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το φίλτρο της Honda είναι σε θέση να τα παγιδέψει και να αποτρέψει την πιθανότητα μόλυνσης από τον κορωνοϊό των επιβατών του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ