Ποια είναι τα ακριβότερα διόδια στον κόσμο;

Pennsylvania Turnpike 1

Είτε κινείστε γύρω από τα μεγάλα αστικά της χώρας είτε κάνετε διαπεριφερειακές μετακινήσεις, είναι σίγουρο ότι έχετε πληρώσει διόδια. Έχετε σκεφτεί όμως ποιος δρόμος μπορεί να έχει το υψηλότερο κόστος διέλευσης;

Η πρώτη σκέψη πάνω σε αυτό ερώτημα θα μας ταξιδέψει ίσως στην Ελβετία, την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία ή την Ιαπωνία για ευνόητους λόγους. Η σωστή απάντηση όμως είναι στις Η.Π.Α., και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Pennsylvania Turnpike 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αυτοκινητόδρομος Pennsylvania Turnpike έχει την πιο ακριβή διέλευση στον κόσμο, με τα συνολικά διόδια κίνησης ενός συμβατικού επιβατικού αυτοκινήτου σε αυτόν να φτάνουν τα 93,23 ευρώ.

Pennsylvania Turnpike 3

Για ποιο λόγο όμως αυτό ο αυτοκινητόδρομος έχει υψηλότερα διόδια σε σχέση με αντίστοιχους δρόμους στην Ευρώπη ή την Ασία; Για το μήκος του που φτάνει τα 580 χιλιόμετρα. Ο Pennsylvania Turnpike διασχίζει ολόκληρη την πολιτεία της Πενσυλβάνια, από τα ανατολικά σύνορα με την πολιτεία του New Jersey μέχρι τα δυτικά στην πολιτεία του Ohio.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πάλι όμως, είναι με μεγάλη διαφορά ο δρόμος με τα ακριβότερα διόδια στον κόσμο, με τα δεύτερα ακριβότερα διόδια να βρίσκονται στον Grossglockner High Alpine Road στην Αυστρία με 37,50 ευρώ και τα τρίτα ακριβότερα στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Κροατίας (Ριέκα-Ντουμπρόβνικ) με συνολικό κόστος διεύλευσης τα 31,72 ευρώ.

Pennsylvania Turnpike 5

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ