Μπλόκο στην πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας -«Σφραγίζει» για τα αυτοκίνητα

απαγόρευση αυτοκινήτων στο ελαφονήσι

Ασπίδα προστασίας σε μία απαράμιλλης ομορφιάς παραλία που συγκεντρώνει τον παγκόσμιο θαυμασμό υψώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου, βάζοντας «στοπ» στην είσοδο αυτοκινήτων.

Ανεπιθύμητα είναι από εδώ και στο εξής τα αυτοκίνητα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

απαγόρευση αυτοκινήτων στο ελαφονήσι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το Ελαφονήσι, ένα μικρό νησάκι κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης που υπάγεται στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων και είναι προστατευτόμενο φυσικό καταφύγιο, χαρακτηρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιοχή Natura.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, θα τοποθετηθεί μπάρα σε αυτή την προτατευμένη και ευαίσθητη περιβαλλοντικά ζώνη, αποτρέποντας την είσοδο των ΙΧ αυτοκινήτων.

απαγόρευση αυτοκινήτων στο ελαφονήσι

Με το νέο καθεστώς, οι πολίτες θα κατεβαίνουν στην παραλία με τα πόδια (απόσταση περίπου 350 μ.), ενώ θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση -μεταξύ άλλων- τα οχήματα της πυροσβεστικής, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικής γης, και τα ΑμΕΑ που θα μετακινούνται με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα λεωφορεία, επίσης, θα σταματάνε στους χώρους στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, η απόφαση για «μπλόκο» στα ΙΧ στο Ελαφονήσι πέρασε κατά πλειοψηφία με ψήφους της δημοτικής αρχής και του συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον εισηγητή ειδικό συνεργάτη για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας του Δήμου Κισάμου, κ. Κ.Κουκουράκη, θα προσληφθούν από τον δήμο και 6 άτομα «ξεναγοί περιβάλλοντος» που θα γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Αφού λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την περιβαλλοντική σημασία του τόπου.

απαγόρευση αυτοκινήτων στο ελαφονήσι

Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura, το Ελαφονήσι έχει πέσει «θύμα» της ρυπαντικής δράσης ορισμένων ασυνείδητων πολιτών. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί σκουπίδια μέσα στο νερό, ενώ εκνευρισμό είχε προκαλέσει η πρωτοβουλία ενός οδηγού να… κόψει βόλτες με αυτοκίνητο τύπου τζιπ στην παραλία.

Με πληροφορίες από haniotika-nea.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ