Ποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ντύθηκε στα χρώματα του πολέμου -Στέλνει δεκάδες pick-up στην Ουκρανία

Τα νέα pick-up του ουκρανικού στρατού Peugeot Landtrek 2023

Με στόχο τον καλύτερο εξοπλισμό του Ουκρανών στον πόλεμο με την Ρωσία, ο στρατός της χώρας παρέλαβε ένα νέο στόλο από δεκάδες pick-up.

Ειδικότερα ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε 44 νέα pick-up Peugeot Landtrek, τα οποία και θα αξιοποιήσει για την μεταφορά drone αλλά και των χειριστών τους στο πεδίο της μάχης.

Τα 44 Landtrek, τα οποία βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος αποτελούν δωρεά Γάλλων πολιτών, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της ουκρανικής πλατφόρμας «UNITED24» που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί αυτού του είδους ενέργειες, σχεδόν από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα pick-up της γαλλικής εταιρείας θα στελεχώσουν οχτώ νέους λόχους drone που δημιουργήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, Mykhailo Fedorov. Οι λόχοι διαχειρίζονται πολλούς και διαφορετικούς τύπος drone, τα οποία και κατασκευάζονται στην Ουκρανία.

Το διπλοκάμπινο Peugeot Landtrek (διαθέσιμο και με μονή καμπίνα) είναι ένα ολοκληρωμένο pick-up που προορίζεται από τη γαλλική εταιρεία για αγορές εκτός Ευρώπης και συναρμολογείται σε πολλά μέρη του κόσμου. Φέρει κινητήρα πετρελαίου 2,4 λίτρων με ισχύ που φτάνει στους 210 ίππους και μέγιστη ροπή 320 Nm στις 2.000-4.000 σ.α.λ., ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το μήκος το Landtrek φτάνει στα 5.330 χλστ. με το πλάτος και το ύψος να βρίσκονται στα 1.963 και το ύψος στα 1.897 χλστ., ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 3.180 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τις εκτός δρόμου δυνατότητές του το Landtrek έχει γωνίες προσέγγισης και διαφυγής στις 29 και 27 μοίρες αντίστοιχα, γωνία ράμπας στις 25 μοίρες, ενώ μπορεί να περάσει από υδάτινο εμπόδιο με βάθος έως και 600 χλστ. χωρίς κάποιου είδους προετοιμασία.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ