Ποια αυτοκινητοβιομηχανία εκβιάζεται από χάκερ;

Nio EL7

Χάκερ παραβίασαν την βάση δεδομένων γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας και ζητούν περισσότερα από 2 εκ. ευρώ σε Bitcoin.

Η βάση δεδομένων της NIO παραβιάστηκε πρόσφατα από χάκερ που ζητούσε Bitcoin αξίας 2,25 εκ. δολαρίων για να διακόψει την συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο, η NIO υποβάθμισε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι «παραβιάστηκαν μόνο βασικές πληροφορίες για τους χρήστες και τις πωλήσεις οχημάτων, πριν από τον Αύγουστο του 2021».

Σύμφωνα με την εταιρεία, ήρθε email από τον χάκερ στις 11 Δεκεμβρίου που ισχυριζόταν ότι είχε πολλά δεδομένα της και ζητούσε λύτρα σε Bitcoin. Η «απάντηση» της εταιρείας ήταν η δημιουργία μιας ομάδας έρευνας και φυσικά η αναφορά στις τοπικές Αρχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
NIO ES7 1

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι η εταιρεία εισήγαγε πληροφορίες χρηστών και πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα πριν από τον Αύγουστο του 2021, που πωλούνταν στο Διαδίκτυο από τρίτους για παράνομους σκοπούς. Επιπλέον, η NIO έχει δημιουργήσει μια γραμμή επικοινωνίας και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρόμείου για να απαντά στα ερωτήματα των χρηστών σχετικά με την διαρροή δεδομένων που προέκυψε.

Σε δήλωση της, η NIO ανέφερε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πιθανές απώλειες που μπορεί να υποστούν οι χρήστες σε σχέση με τη διαρροή δεδομένων. Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν θα καταβάλει τα λύτρα δηλώνοντας ότι «Η κλοπή, η αγορά και η πώληση τέτοιων δεδομένων είναι παράνομη, κάτι που η εταιρεία καταδικάζει αυστηρά και δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και εγκλήματα που συμβαίνουν στον κυβερνοχώρο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
NIO ES7 2

Δεν είναι η πρώτη φορά που η NIO αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ασφάλεια δεδομένων και την χρήση κρυπτονομισμάτων. Τον περασμένο Απρίλιο, ο κινέζος κατασκευαστής ισχυρίστηκε σε εσωτερικό σημείωμα ότι ένα μέλος του προσωπικού του, ένας διαχειριστής server, είχε χρησιμοποιήσει τους server της εταιρείας για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος Ethereum για περισσότερο από ένα χρόνο.

Το εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε στην εταιρεία, ανέφερε ότι αυτή η πράξη δεν ήταν μόνο παράνομη, λαμβάνοντας υπόψη την απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, αλλά επηρέαζε αρνητικά την ασφάλεια του συστήματος της εταιρείας και την βάση δεδομένων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ