Ποια αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε όνομα μετά από 35 χρόνια;

Ssangyong Torres

Νέα αρχή για την παλαιότερη και πολύπαθη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πλέον θα δραστηριοποιείται εμπορικά με νέο όνομα.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη γηραιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για τη Ssangyong η οποία πλέον σταδιοδρομεί με κάθε επισημότητα υπό την ονομασία “KG Mobility”.

Υπενθυμίζεται ότι τους περασμένους μήνες η Ssangyong, η οποία το 2020 είχε υποβάλει αίτηση χρεοκοπίας, πέρασε στα χέρια της KG Group και αμέσως δρομολόγησε τις διαδικασίες προκειμένου να υιοθετήσει ένα νέο όνομα που δεν θα θύμιζε σε τίποτα το ταραχώδες παρελθόν της.

Ssangyong
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελική απόφαση για την αλλαγή ονομασίας ελήφθη στη γενική συνέλευση των μετόχων που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη 22 Μαρτίου. Η αυτοκινητοβιομηχανία, παράλληλα, θα υιοθετήσει μια επικαιροποιημένη εκδοχή του λογότυπού της, αλλά και θα εξαπολύσει την αντεπίθεσή της υπό το σλόγκαν “Go Different. KG Mobility”.

Στόχος των διοικούντων της εταιρείας είναι αυτή να είναι κάτι περισσότερο από έναν κατασκευαστή που θα πουλάει απλά αυτοκίνητα. Ειδικότερα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που θα ευθυγραμμίζονται με τις τελευταίες αυτοκινητικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση.

Ssangyong

Στο πλαίσιο αυτό, η KG Mobility θα δώσει μεγάλη έμφαση στο software, την ίδια ώρα που θα αξιοποίησει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η KG Mobility στοχεύει να εισέλθει σε και νέους επιχειρηματικούς τομείς: Από το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα δραστηριοποιηθεί στην πώληση πιστοποιημένων μεταχειρισμένων μοντέλων και στο εγγύς μέλλον στην πώληση οχημάτων ειδικής χρήσης (special-purpose).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο κεφάλαιο της Ssangyong συνοδεύεται από μια μακροσκελή προϊοντική λίστα που θα απαρτίζεται από συνολικά 16 μοντέλα παραγωγής και πρωτότυπα, τα οποία στο σύνολό τους θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σεούλ.

Ssangyong

Εκεί μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι το Torres EVX, η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Torres. Το τελευταίο είχε κυκλοφορήσει πέρυσι στην Ασία ως ένα μεγάλο τετρακίνητο SUV με κινητήρες βενζίνης και diesel.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ssangyong αλλάζει ονομασία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 ως Ha Dong-Hwan Motor, το 1977 μετονομάστηκε σε Dong-A Motor και το 1988 έλαβε το όνομα Ssangyong.

Τα επόμενα 35 χρόνια πέρασε υπό τον έλεγχο των Daewoo Group, SAIC και Mahindra. Μετά από μακρά αναζήτηση αγοραστών και αποτυχημένη εξαγορά από την Edison Motors, η SsangYong χρεοκόπησε πριν σωθεί από την KG Group που αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών τον Αύγουστο του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ