Ποια αυτοκίνητα θα κρατήσεις για μια ζωή -Με αυτά θα κάνεις περισσότερα από 1.000.000 χλμ.

SEAT Leon

Οι νέες τεχνολογίες και οι σύγχρονες τάσεις, έχουν μειώσει το προσδόκιμο ζωής όλων των αυτοκινήτων και πλέον είναι λίγα τα μοντέλα που μπορούν να σε υπηρετήσουν για μια ζωή.

Ορισμένα μοντέλα εταιρειών δεν γεμίζουν το μάτι εύκολα, ούτε το θέλουν, αλλά έχουν διανύσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στους δρόμους και τους «αλωνίζουν» ακόμα και σήμερα, χωρίς να παρουσιάζουν δείγματα έντονης φθοράς. Αυτή είναι και η καλύτερη απόδειξη για αυτούς που λένε ότι τα συγκεκριμένα παλαιότερα αυτοκίνητα είναι καλύτερα από αντίστοιχα σημερινά.

Mercedes-Benz 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mercedes-Benz: Η E-Class W210 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και αξιόπιστα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Η συγκεκριμένη γενιά της E-Class έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων και αυτός των ταξί, διανύοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί μεγάλες μηχανικές επεμβάσεις ή αλλαγές.

Peugeot 205

Peugeot: Το εμβληματικό 205 ανήκει στην κατηγορία οχημάτων που είναι ικανά να αλλάξουν τη μοίρα ενός κατασκευαστή. Το γαλλικό αυτοκίνητο πόλης των 3,71 μέτρων λανσαρίστηκε εμπορικά το 1983 και κατάφερε να παραχθεί σε περισσότερες από 5,3 εκ. μονάδες. Διέθετε εκδόσεις με τους πολύ αξιόπιστους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της γαλλικής φίρμας, ενώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την έκδοση GTi που έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην ιστορία της κατηγορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
SEAT Leon

SEAT: Ο Ισπανός αδελφός των Audi A3, Skoda Octavia και VW Golf, το SEAT Leon, διέγραψε μεγάλη εμπορική πορεία στη χώρα μας. Ακόμα και σήμερα, βλέπεις αρκετά από αυτά στο δρόμο και δεν έχεις παρά να αγγίξεις την ποιότητα της λαμαρίνας και της βαφής. Η γκάμα του περιελάμβανε πληθώρα εκδόσεων, από τις απλές πετρελαιοκίνητες μέχρι το εντυπωσιακό CUPRA, και δίκαια είναι ένα μοντέλο που έχει σημαδέψει για τα καλά την ιστορία του Ισπανού κατασκευαστή.

Mazda MX-5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mazda: Η ιαπωνική εταιρεία είναι από τις πιο αξιόπιστες στον κόσμο, με την ποιότητα κατασκευής της πρώτης γενιάς του δημοφιλούς roadster MX-5 να είναι αξιομνημόνευτη. Για παράδειγμα, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν δείξει τόση προσοχή στη λεπτομέρεια, κάτι που φαίνεται και από την επιλογή που έκαναν στα αναλώσιμα που χρησιμοποίησαν. Το μόνο μελανό σημείο αποτελεί η κουκούλα που δεν μπορεί να ακολουθήσει σε αξιοπιστία τα υπόλοιπα μέρη.

Nissan Micra

Nissan: Η δεύτερη γενιά του Micra (K11) είναι απλή και λιτή, χωρίς όμως να σημαίνει ότι αυτό το γεγονός επηρέασε τις πωλήσεις του. Κατάφερε μεγάλο όγκο πωλήσεων και έσωσε την εταιρεία από την χρεοκοπία στη γηραιά ήπειρο. Ο άξιος συνεχιστής του, στον εμπορικό τομέα, είναι το σύγχρονο Qashqai.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ