Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες -Οι μάρκες που υποφέρουν

κλοπές αυτοκινήτων

Αυτά είναι τα μοντέλα που «γυαλίζουν» στους κλέφτες και αποτελούν πανευρωπαϊκά το μήλον της έριδος μεταξύ απατεώνων.

Οι κλοπές αυτοκινήτων αποτελούν μάστιγα και όλες οι χώρες ανεξαιρέτως προσπαθούν να βρουν τρόπο να τις καταπολεμήσουν. Μάλιστα, μετά από ειδική μελέτη, διευκρινίστηκε ποιες είναι οι πιο «περιζήτητες» μάρκες σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Για αυτό τον λόγο, η λίστα της συγκεκριμένης έρευνας δημοσιοποιείται για να έχουν γνώση οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, μιας και ορισμένες μάρκες είναι πιο ελκυστικές στους κλέφτες. Στόχος των κλοπών είναι να πουληθούν τα αυτοκίνητα για ανταλλακτικά. Για να συμβεί όμως αυτό, το αυτοκίνητό σας πρέπει να έχει πουληθεί σε μεγάλους αριθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz GLA

Σύμφωνα με την έρευνα της CarVertical που αφορά την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του 2023, η BMW ήταν η μάρκα που προτίμησαν οι κλέφτες, αντιπροσωπεύοντας το 17,7% των αυτοκινήτων που έχουν «χαθεί».

Στην κατάταξη της έρευνας, ακολουθούν άλλες δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα μοντέλα των Mercedes-Benz και Audi να καταλαμβάνουν ποσοστό 15,3% και 12% αντίστοιχα. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση της έρευνας συναντάμε την Ford με ποσοστό 6,1% και η Volkswagen με 5,4%.

Car theft statistics 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Top 10 της λίστα κλοπών στην Ευρώπη κλείνουν οι Land Rover, FIAT, Porsche, Skoda και Honda, με ποσοστό 4,9%, 4,5%, 2,4%, 2,1% και 1,9% αντίστοιχα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη λίστα, τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν πρώτη κυκλοφορία μεταξύ 2016 και 2019, καθώς τα αυτοκίνητα ηλικίας από 5 έως 7 έτη είναι άκρως ελκυστικά στην αγορά μεταχειρισμένων. Μάλιστα, το 12,4% των αυτοκινήτων που εκλάπησαν το 2023, είχαν πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2016.

Audi A3 Sportback

Ωστόσο, η CarVertical αναφέρει ότι ο αριθμός των κλοπών στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερος, επειδή τα κλεμμένα αυτοκίνητα συνήθως δεν φτάνουν στην αγορά μεταχειρισμένων, αλλά συνήθως πωλούνται για ανταλλακτικά στη μαύρη αγορά, καθιστώντας ακατόρθωτη την εύρεση των αυτοκινήτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουν την στοχοποίηση και να μην κάνει φτερά η περιουσία τους. Για αυτό τον λόγο, καλό είναι να υπάρχουν διάφοροι αποτρεπτικοί παράγοντες, όπως η ύπαρξη συναγερμού, η στάθμευση σε ασφαλές και καλά φωτιζόμενο μέρος, ενώ καλό θα ήταν να αφήνετε κάθε φορά «καθαρό» το αυτοκίνητό σας. Να μην αφήνετε δηλαδή αντικείμενα αξίας, ηλεκτρονικά ή μη, και φυσικά να ελέγχετε τον περιβάλλοντα χώρο για ανθρώπους που κινούνται ύποπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ