Ποια αυτοκίνητα έχουν τα φθηνότερα service –Πόσο θα μου κοστίσουν στη 10ετία;

Toyota RAV4

Η αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου περιλαμβάνει πολλά περισσότερα, πέρα από το να μας αρέσει αισθητικά ή την αίσθηση που προσδίδει.

Οι πιο ώριμοι υποψήφιοι αγοραστές καινούριου αυτοκινήτου εξετάζουν λεπτομερώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ελέγχοντας τον εξοπλισμό, την οικονομία καυσίμου, την ασφάλεια, την εγγύηση και την τιμή, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου πάνω σε αυτό το θέμα.

Lexus NX 450h+
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και όταν δεν παρουσιάζει βλάβες, ένα αυτοκίνητο χρειάζεται τακτική συντήρηση και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ακριβό «σπορ». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έρευνα του Clunker Junker μπορεί να προσφέρει μια πρώτη ιδέα για το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων.

Η εταιρεία ανέλυσε δεδομένα κόστους συντήρησης των τελευταίων δέκα ετών για 185 δημοφιλή και πολυτελή αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στις Η.Π.Α. Η μελέτη λαμβάνει υπόψη το κόστος των επισκευών καθώς και το ποσοστό τους σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς του μοντέλου. Αυτό είναι ελαφρώς παραπλανητικό, καθώς τα ακριβά οχήματα φαίνεται να έχουν φθηνότερη συντήρηση. Και ο λόγος είναι ότι το κόστος για αυτή αντιπροσωπεύει ένα μικρότερο μέρος της αρχικής τιμής του αυτοκινήτου.

Tesla Range

Για να γίνουν πιο κατανοητά τα αποτελέσματα, χωρίζονται σε δημοφιλείς και πολυτελείς μάρκες. Στην πρώτη, η Toyota είναι η φθηνότερη δημοφιλής μάρκα αυτοκινήτων στα service, με το κόστος συντήρησης να αντιστοιχεί στο 13,41% της τιμής αγοράς των αυτοκινήτων της. Η ιαπωνική εταιρεία έχει οκτώ από τα δέκα φθηνότερα αυτοκίνητα στα service.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πολυτελή αυτοκίνητα κυριαρχεί η Tesla, η οποία είναι φθηνότερη ακόμη και από την Toyota στο κόστος service. Η συντήρηση των αυτοκινήτων της Tesla κοστίζει κατά μέσο όρο το 7,1% της αξίας του μοντέλου. Η Lexus τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 12,3%, χάρη στη θρυλική αξιοπιστία της. Η Porsche ήρθε στην τρίτη θέση με 17,3%, με τις άλλες γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων να μην τα πηγαίνουν τόσο καλά στην έρευνα.

BMW 540i xDrive

Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα που ελήφθησαν μέσω του CarEdge τον Σεπτέμβριο του 2022 και δεν περιλαμβάνει στοιχεία για νεότερες μάρκες όπως η Rivian ή η Lucid Motors λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος. Το κόστος συντήρησης υπολογίζεται σε μια περίοδο 10 ετών για κάθε μοντέλο ως ποσοστό του μέσου κόστους απόκτησης ενός νέου αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ