Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Αυτά είναι τα πιο αξιόπιστα μοντέλα

Mazda CX-3

Και για αυτή τη χρονιά ο γερμανικός οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TUV (Technischer Uberwachungs-Verein) παρουσίασε την αναφορά με τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της Γερμανίας.

Η αναφορά του γερμανικού οργανισμού συντάχθηκε έπειτα από επεξεργασία δεδομένων που αφορούσαν συνολικά περισσότερους από 10.200.000 ελέγχους σε ΚΤΕΟ της χώρας μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιουνίου 2023, σε 221 διαφορετικά μοντέλα.

Στην αναφορά του TUV η αξιοπιστία των αυτοκινήτων που πέρασαν από τους ελέγχους εκφράζεται ως ποσοστό εκείνων που κόπηκαν κατά τον τεχνικό έλεγχο στη ΚΤΕΟ και έπρεπε να επισκευαστούν για να τον περάσουν.

Στην ηλικιακή κατηγορία 0-3 έτη το μοντέλο που ξεχώρισε για την αξιοπιστία του στην ετήσια αναφορά του TUV προέρχεται από την κατηγορία των βαν και είναι το VW Golf Sportsvan. Αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα που αφορά τα καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία περνούν από τις «εξετάσεις» του TUV αφού έχουν συμπληρώσει 36 μήνες στον δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Golf Sportsvan είχε ποσοστό βλαβών μόλις 2% επί του συνόλου -χωρίς να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ μικρών ή μεγάλων βλαβών.

Ακολούθησε στη δεύτερη θέση το Audi Q2 με ποσοστό 2,1%, ενώ το Audi TT έκλεισε την πρώτη τριάδα με το δικό του ποσοστό βλαβών να φτάνει στο 2,5%.

Στην ηλικιακή ομάδα έως πέντε (5) έτη το VW Golf Sportsvan διατήρησε την πρώτη θέση του στη σχετική λίστα με ποσοστό βλαβών στο 4,2% ισοβαθμώντας με το Volkswagen T-Roc, ενώ πίσω τους βρέθηκε ένα ακόμη αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας, το T-Cross, με 4,7%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα αυτοκίνητα με ηλικία έως επτά (7) έτη το μοντέλο με τις λιγότερες βλάβες σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν το Mazda CX-3 με ποσοστό 6,5%. Ακολουθεί το Audi TT με 7,2%, ενώ τρίτο είναι το Golf Spotsvan με 7,3%.

Στα μοντέλα με ηλικία έως τα εννέα (9) χρόνια ως πιο αξιόπιστη ανακηρύχθηκε η Mercedes B-Class με 10,5%, με δεύτερο μοντέλο το Suzuki SX4 (10,8%) και τρίτο το Golf Sportsvan (10,9%).

Με τον μέσο όρο ηλικίας του γερμανικού στόλου αυτοκινήτων να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 10 χρόνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα της αναφοράς του TUV για τα μοντέλα έως 11 και έως 13 χρόνια.

Στα έως 11 ετών το Audi TT βρίσκεται στην κορυφή με το μικρότερο ποσοστό βλαβών, στο 12,3%, ενώ η Mercedes B-Class καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 14,6%. Τρίτο το VW Touareg με 15,6 ποσοστιαίες μονάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα έως 13 ετών το Audi TT συνεχίζει να εκπλήσσει ως το πιο αξιόπιστο με 15% με το VW Golf Plus να φτάνει στο 20,7% και το Toyota RAV4 με 21,3%.

Ο γερμανικός οργανισμός αναφέρει ότι στα παραπάνω δεδομένα που συγκέντρωσε για να φτιάξει την αναφορά του θα πρέπει αναμφίβολα να συνυπολογίζεται πάντα και ο ανθρώπινος παράγοντας αναφορικά με τις βλάβες που παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο, συγκεκριμένα ο τρόπος που οδηγείται ένα αυτοκίνητο αλλά και η φροντίδα που δείχνει ο χρήστης του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ