Ποδηλατόδρομος 93 χιλιομέτρων σε εσωτερικό χώρο: Το εντυπωσιακό πρότζεκτ που αλλάζει τις μετακινήσεις

the loop ποδηλατόδρομος στο Ντουμπάι

Κάτι μοναδικό σχεδιάζεται στο Ντουμπάι, το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει την πρωτεύουσα της χλιδής σε πυρήνα των «πράσινων» μετακινήσεων.

Σε «πρωτεύουσα» της βιωσιμότητας και της ευεξίας θα αναδειχθεί το Ντουμπάι αν προχωρήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο της εταιρείας “URB” για την κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου εσωτερικού χώρου μήκους 93 χλμ.

Οι Άραβες χαρακτηρίζουν τον ποδηλατόδρομο ως έναν «βιώσιμο αστικό αυτοκινητόδρομο», ενώ σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Baharash Bagherian, θα αποτελεί την πιο «έξυπνη» υποδομή για ποδήλατο στον κόσμο.

«Σκοπός του πρότζεκτ είναι να γίνει το Ντουμπάι η πιο διασυνδεδεμένη πόλη στον κόσμο για περπάτημα ή ποδήλατο», ανέφερε ο Bagherian, σύμφωνα με το CNN.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
The Loop Ντουμπάι Ποδηλατόδρομος

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες του έργου υπό την ονομασία “Loop”, το σχέδιο αφορά σε μία φαραωνική υποδομή που είναι σχεδιασμένη να «περικυκλώνει» το Ντουμπάι παρέχοντας έναν «πράσινο διάδρομο» δίχως αυτοκίνητα και γεμάτο με δέντρα και φυτά.

Το “Loop” αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες, ενώ εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2040. Επί του παρόντος σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες σκοπιμότητας για τον προσδιορισμό της καλύτερης τοποθεσίας για δημιουργία του ποδηλατοδρόμου.

The Loop Ντουμπάι Ποδηλατόδρομος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τον ποδηλατόδρομο, η εταιρεία URB έχει ήδη σχεδιάσει ένα τεράστιο αγροτουριστικό πρότζεκτ για την έρημο του Ντουμπάι το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τον «πράσινο» τουρισμό και τη βιώσιμη γεωργία.

Το "Agri Hub" θα καλύπτει περίπου 40 εκτάρια και θα φιλοξενήσει χώρους για εκπαίδευση και έρευνα, καθώς και οικολογικές κατοικίες, καταστήματα αγροτικών προϊόντων, εστιατόρια και καφετέριες που τα προϊόντα θα παρέχονται στο τραπέζι κατευθείαν από τη φάρμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ