Πλημμυρισμένη γέφυρα εγκλώβισε αυτοκίνητα και ανθρώπους (+video)

Πλημμυρισμένη γέφυρα Αυστραλία 2022

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Αυστραλία, η οποία θρηνεί ήδη δέκα θύματα από τις πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της χώρας πλημμύρες, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις που κάνουν την εμφάνιση τους «μία στα 1.000 χρόνια».

Η πρωτόγνωρες πλημμύρες έχουν βυθίσει κάτω από το νερό αρκετές πόλεις σε Queensland και New South Wales με τον ασύλληπτο όγκο του νερού που έχει πέσει τα τελευταία 24ωρα να έχει μετατρέψει την περιοχή σε μια απέραντη λίμνη.

Από το ύψος που έφτασε το νερό δεν την γλίτωσαν ούτε γέφυρες που βρίσκονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα σε μία από αυτές να παγιδευτούν οδηγοί, μαζί φυσικά με τα αυτοκίνητα τους αλλά και ζώα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη γέφυρα που βρίσκεται στην κωμόπολη Woodburn, στις όχθες του ποταμού Richmond, οι οδηγοί παγιδεύτηκαν από τον όγκο του νερού, που ξεπέρασε τα πέντε μέτρα σε ύψος και από τις δύο πλευρές, μην έχοντας έξοδο διαφυγής.

Σύμφωνα και με τα τοπικά Μέσα της περιοχής, η εν λόγω γέφυρα περνά πάνω από τον ποταμό και χρησιμοποιείται από τους κάτοικους σε ανάλογες περιπτώσεις, καθώς βρίσκεται σημαντικά ψηλότερα από το έδαφος και προσφέρει ασφάλεια σε έκτακτη ανάγκη.

Την 1η Μαρτίου στη γέφυρα βρέθηκαν περισσότερα από 20 αυτοκίνητα και 50 περίπου κάτοικοι της περιοχής, κάποιοι από τους οποίους πήραν μαζί τους και τα άλογα τους. Εκεί παρέμειναν από το απόγευμα μέχρι και το πρωί της επόμενης ημέρας μέχρι που σωστικά συνεργεία κατέφθασαν με βάρκες για να τους μεταφέρουν σε ακόμη πιο ασφαλές σημείο, καθώς την επόμενη μέρα η στάθμη του νερού αναμενόταν να ανέβει ακόμη και έως δύο μέτρα ψηλότερα, ξεπερνώντας κατά πολύ την καταστροφική πλημμύρα που έγινε στο Woodburn πριν από 50 περίπου χρόνια. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ