Το πιο ταλαιπωρημένο Suzuki Jimny στον πλανήτη κυκλοφορεί σε ελληνικό νησί (εικόνες)

Suzuki Jimny

Σε σχεδόν τραγική κατάσταση, το συγκεκριμένο Suzuki Jimny κυκλοφορεί στους δρόμους της ακριτικής Σύμης προκαλώντας θλίψη στους λάτρεις του αειθαλούς ιαπωνικού SUV.

H πρώτη γενιά του Suzuki Jimny παρουσιάστηκε το 1998 και παρέμεινε στην αγορά για δύο δεκαετίες. Μέσα σε αυτό το μεγάλο διάστημα το ιαπωνικό μοντέλο αποτέλεσε ένα από τα best seller της κατηγορίας κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές σε πολλές χώρες. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη χώρα μας, όπου το Jimny αγαπήθηκε όσο λίγα αυτοκίνητα ανεξάρτητα με το αν κάποιος είναι λάτρης της off road οδήγησης ή όχι. Βλέπετε είναι ένα από τα μοντέλα που πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα στα περισσότερα νησιά της Ελλάδος, όντας -ίσως- το πιο δημοφιλές ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
suzuki jimny

Το Jimny πρώτης γενιάς που απαθανατίσαμε στο λιμάνι της γραφικής Σύμης τις προηγούμενες μέρες ανήκει σε ιδιώτη και σύμφωνα με την πραγματική του εικόνα θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο «Ταλαιπωρημένου Suzuki» σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός της πολυεστερικής μαύρης προσθήκης που του έχει αφαιρέσει τον κάμπριο χαρακτήρα του, τα σημάδια του χρόνου και η διάβρωση από τη θάλασσα είναι κάτι περισσότερο από ορατά.

suzuki jimny
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα τραγική είναι και η κατάσταση του εσωτερικού του, καθώς, από όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Άξιο απορίας φυσικά παραμένει με ποιο τρόπο αυτό το αυτοκίνητο κυκλοφορεί κανονικά, κάτι που πιθανότατα αποδεικνύει την ιαπωνική αξιοπιστία και αντοχή που διακρίνει τα μοντέλα της Suzuki. Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω Suzuki Jimny Cabrio θα έπρεπε να είχε μια καλύτερη τύχη.

Ποιο είναι το μέλλον του νέου Suzuki Jimny στην Ευρώπη;

Αυτή τη στιγμή, στην ευρωπαϊκή αγορά, το Jimny διατίθεται μόνο η επαγγελματική του έκδοση, καθώς, σε μια προσπάθεια μείωσης των ρύπων η φίρμα αποφάσισε να περικόψει την επιβατική version παρόλο που η ζήτηση για το ιαπωνικό SUV βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

suzuki jimny

Σήμερα, η Suzuki πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στη νέα πεντάθυρη εκδοχή του Jimny, η οποία θα επανέλθει στην Ευρώπη πλήρως επικαιροποιημένη, μέσω ενός υβριδικού συνόλου. Εκτός από τις εικόνες με το καμουφλαρισμένο αμάξωμα, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ψηφιακές κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου, από τις οποίες προκύπτει πως η επιμηκυμένη version θα διατηρήσει στο ακέραιο την «τετράγωνη» και αειθαλή σχεδίαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
suzuki jimny

Με μεταξόνιο που θα είναι 300 χιλιοστά μακρύτερο σε σχέση με το τρίθυρο Jimny που γνωρίζουμε και θα φτάνει συνολικά στα 2.550 χλστ., το συνολικό μήκος του 5θυρου Jimny θα βρίσκεται κάτω από τα τέσσερα μέτρα και θα φτάνει για την ακρίβεια στα 3.850 χλστ. Το ύψος και το πλάτος του θα είναι 1.730 και 1.645 χλστ. αντίστοιχα και το βάρος αναμένεται να κρατηθεί χαμηλά, κάτω από τα 1.200 κιλά.

suzuki jimny 5d
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το μοτέρ που θα φέρει το πεντάπορτο Jimny αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα ήπια υβριδικά σύνολα των 48V που διαθέτει ήδη στη γκάμα της η Suzuki ή ακόμη και το full υβριδικό σύστημα με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,5 λίτρου που έχουμε δει και στο Vitara.

suzuki jimny 5d

Η νέα έκδοση του Jimny φημολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο της για τις ευρωπαϊκές αγορές κάποια στιγμή προς τα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης. Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει και με την 3θυρη έκδοση και αν η Suzuki έχει την πρόθεση να την προσφέρει επίσης με υβριδικό σύνολο στην Ευρώπη. Τέλος, να τονίσουμε πως και το 5θυρο Jimny θα διατηρήσει και τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δηλαδή το πλαίσιο τύπου σκάλας και το κιβώτιο κοντών σχέσεων που το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ