Αυτό θα είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο αυτοκινήτων στα Βαλκάνια (Video)

Rimac HQ Zagreb

Στην πατρίδα του Mate Rimac, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου που θα παράγει τα μελλοντικά hypercars της εταιρείας - και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Η μετεωρική εκτόξευση της Rimac μέσα σε λίγα χρόνια εκφράζεται τώρα όσο ποτέ, με την έναρξη κατασκευής του παγκοσμίου της κέντρου έρευνας & εξέλιξης, και εργοστασίου της, στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ. Εκεί θα κατασκευάζονται όλα τα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του hypercar Nevera.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο χώρο 200 στρεμμάτων του εργοστασίου θα εγκατασταθούν όλα τα τμήματα σχεδιασμού, μηχανολογίας, παραγωγής και δοκιμών, ενώ ο προαύλιος χώρος θα διαθέτει και εσωτερική πίστα δοκιμών και εκτεταμένες εκτάσεις πράσίνου με μικρά λιβάδια.

Τα κτίρια, επίσης, θα διαθέτουν στο εσωτερικό τους μουσείο, το κέντρο διοίκησης, αίθουσες Εικονικής Πραγματικότητας (VR) και κρυφές αίθουσες για τα απόρρητα projects, ένα studio υψηλού επιπέδου εξατομίκευσης των αυτοκινήτων της Rimac, μπαρ και κήπο στην ταράτσα του εργοστασίου, καθώς και χώρους παιχνιδιών, γυμναστήριο, εστιατόριο και παιδικό σταθμό με ζωάκια της φάρμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σχεδιασμός του εργοστασίου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δεχθεί επεκτάσεις στο μέλλον, αν αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η Rimac. Θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 2.500 εργαζόμενους, δηλαδή διπλάσιους από όσους έχει σήμερα η εταιρεία στην υπηρεσία της.

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε: «Από τότε που ίδρυσα την εταιρεία, ήταν κλειδί για μένα να χτίσουμε το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον εργασίας. Είναι πιο φυσικό να δημιουργείς σπουδαία προϊόντα όταν βρίσκεσαι στο σωστό χώρο.

Με το Campus θέλουμε να πετύχουμε ακριβώς αυτό - να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον εργασίας και δημιουργικότητας, αλλά όχι μόνο για τους υπαλλήλους μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Αυτό είναι ένα μέρος που οι πελάτες, οι μαθητές και το γενικό κοινό είναι ευπρόσδεκτοι, και προσκαλούνται να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους της εταιρείας μας. Επίσης, δώσαμε μεγάλη σημασία να αφομοιώσουμε την εγκατάσταση στη φύση και να έχουμε μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα», κατέληξε ο Κροάτης.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ