Αυτό είναι το πιο off road Toyota RAV4

Toyota RAV4 Adventure Offroad Package II

Στην Ιαπωνία το δημοφιλές SUV της Toyota απέκτησε μια πρακτικότερη έκδοση για την εκτός δρόμου χρήση, με το πακέτο εξοπλισμού Offroad package II.

Η Toyota συνηθίζει να βγάζει ειδικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, και το Toyota RAV4 Adventure Offroad package II είναι μία από αυτές. Βασίζεται αποκλειστικά στην έκδοση που στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ονομάζεται Adventure, με κύριο χαρακτηριστικό της την ανύψωση από το έδαφος στα 20 εκατοστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διατίθεται, πάντα στην Ιαπωνία, σε δύο μόνο επιλογές χρωμάτων -γαλάζιο και ανοιχτό πράσινο- και συνδυάζεται με οροφή και ράγες μαύρου γυαλιστερού χρώματος, καθώς και με αποκλειστικές ματ ανθρακί ζάντες 18 ιντσών.

Οι πλαστικοί προφυλακτήρες, όπως και τα μαρσπιέ και οι δακτύλιοι των θόλων των τροχών -που υφίστανται για την προστασία από τις γρατζουνιές εκτός δρόμου- δείχνουν άβαφοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι βαμμένοι με το ειδικό μαύρο χρώμα Gori Gori που δεν αφήνει να φανούν οι γρατζουνιές αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά προστατευτικά της γρίλιας και των εξωτερικών καθρεπτών.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο λογισμικό -που η Toyota διαθέτει στην Ιαπωνία από αυτόν το μήνα- για την οθόνη πολυμέσων-συνδεσιμότητας-πλοήγησης των 10,5 ιντσών. Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της σουίτας Toyota Safety Sense, ακόμη, έχουν τώρα εμπλουτιστεί και την τεχνολογία αναγνώρισης διασταυρούμενης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών. Οι αναβαθμίσεις αυτές θα περιλαμβάνονται και στα RAV4 που βρίσκουν το δρόμο τους προς την Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μηχανικές τροποποιήσεις δεν υπάρχουν σε αυτή την έκδοση. Στην Ιαπωνία το Toyota RAV4 Adventure Offroad package II διατίθεται είτε με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων είτε με την plug-in υβριδική μονάδα ισχύος 2.5 λίτρων - απόδοσης 171 και 306 ίππων αντίστοιχα. Υφίσταται και εδώ η επιλογή κίνησης στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χώρα της Toyota οι τιμές του RAV4 ξεκινούν από τα 20.450 ευρώ, αλλά η «περιπετειώδης» έκδοσή του Adventure Offroad package II ξεκινά από τα 27.000 ευρώ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες αν η έκδοση αυτή θα έρθει και στην Ευρώπη. Μόλις πριν από δύο μήνες, εξάλλου, ήρθε στη χώρα μας η νέα αναβαθμισμένη γενιά του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ