Το πιο επικίνδυνο σημείο της Αττικής Οδού – Ποια η λύση του προβλήματος;

Αττική οδός έξοδος προς Λαμία

Ο πιο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της χώρας μοιάζει ανεπίδεκτος μαθήσεως και χρειάζεται άμεσες λύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.

Η Αττική Οδός έχει αναβαθμίσει τις μετακινήσεις όλων των οδηγών εντός του λεκανοπεδίου και έχει βοηθήσει στο να μειωθούν οι αποστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και μελανά σημεία στην σχεδίασή του, που ταλαιπωρούν χιλιάδες οδηγούς σε καθημερινή βάση.

Komvos Attiki Odos 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κραυγαλέο παράδειγμα αστοχίας εκ μέρους της Αττικής Οδού Α.Ε. αποτελεί ο σχεδιασμός του τμήματος κόμβος Κηφισίας - κόμβος Μεταμόρφωσης, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση απειλεί σε καθημερινά την ψυχική υγεία των οδηγών.

Και όλα αυτά εξαιτίας του μεγάλου λάθους της εταιρείας να δημιουργήσει μόνο μια λωρίδα εξόδου στην κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς την Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας στον κόμβο Μεταμόρφωσης και μάλιστα, χωρίς προτεραιότητα έναντι της αντίστοιχης λωρίδας εξόδου από την Ελευσίνα προς την Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται χιλιάδες οδηγοί κάθε πρωί. Οδηγοί που κάθε μέρα βιώνουν... μια επί πληρωμή ταλαιπωρία, έχοντας φροντίσει να βγάλουν από την τσέπη τους ένα σημαντικό ποσό.

Komvos Attiki Odos 3

Το πρόβλημα μεγιστοποιείται τις ημέρες εξόδου του Σαββατοκύριακου ή των αργιών, ενώ είναι πολλές φορές σύνηθες φαινόμενο η ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων να φθάνει σχεδόν στην προηγούμενη έξοδο, δημιουργώντας έτσι προβλήματα για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αττική οδός έξοδος προς λαμία

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γνωρίζει το πρόβλημα και πραγματοποιεί σημαντικές αλλαγές που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον συγκοινωνιακό χάρτης της Αθήνας, εστιάζοντας στην εξομάλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους, η οποία διεξάγεται μετ’ εμποδίων, ειδικά μετά την επιστροφή στα προ πανδημίας κυκλοφοριακά δεδομένα.

Komvos Attiki Odos 4

Ειδικά για την μεγάλη σχεδιαστική αστοχία της Αττικής Οδού στην έξοδο από αεροδρόμιο προς Λαμία, αναμένεται να διορθωθεί μιας και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επέκταση της Λ. Κύμης, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στην έξοδο της Αττικής Οδού στο κόμβο της Μεταμόρφωσης και μετά από δεκαετίες να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα – Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ