Αυτή είναι η πιο δύσκολη διαδρομή στην Ελλάδα -Πού θα συναντήσεις 30 συνεχόμενες στροφές

κωλοσούρτης

Μέσα στο ατελείωτο κάλλος της Ελλάδας κρύβονται κάποιες ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές που προκαλούν κρύο ιδρώτα στους οδηγούς.

Μόνο για την ασφάλειά τους δεν διακρίνονται ορισμένοι δρόμοι της χώρας μας, έχοντας προκαλέσει, στην καλύτερη περίπτωση, «εφιάλτες» σε όσους έτυχαν να τους διασχίσουν. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο δρόμος που ένωνε το Άργος με την Τρίπολη μέσα από τον Αχλαδόκαμπο, γνωστός και ως «Κωλοσούρτης», που ταλαιπωρούσε επί δεκαετίες τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου.

Με περισσότερες από 30 συνεχόμενες στροφές στον ορεινό όγκο του Κτενιά, εκ των οποίων ορισμένες ήταν φουρκέτες, ο Κωλοσούρτης ήταν «εθνικός» δρόμος μεγάλης επικινδυνότητας και κυκλοφορίας.

κωλοσούρτης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε προσπέραση φορτηγού, αποτελούσε μια… ζαριά ζωής και θανάτου, λόγω της μία λωρίδας ανά κατεύθυνσης, της μη επαρκούς ορατότητας που είχαν οι οδηγοί, αλλά και της απουσίας στηθαίων ασφαλείας.

Οι κινητήρες των αυτοκινήτων και τα φρένα έφταναν στα όριά τους σε ορισμένα σημεία, με τις κλίσεις στο ολισθηρό τερέν του θρυλικού δρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου να τρομάζουν τους επιβαίνοντες.

κωλοσούρτης

Οι εφιάλτες των οδηγών κόπασαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με το άνοιγμα της σήραγγας του Αρτεμισίου. Τα ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά και ο χρόνος ταξιδιού για όσους ήθελαν να πάνε στη Νότια Πελοπόννησο έπεσε κοντά στο μισό.

Πλέον, ο τρομερός Κωλοσούρτης δεν αποτελεί κεντρική οδική αρτηρία και ενδείκνυται για χαλαρή βόλτα με θέα τα βουνά της κεντρικής Πελοποννήσου ή τον Αργολικό κάμπο και το Ναύπλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σήμερα έχει διαπλατυνθεί, έχει αποκτήσει μπαρίερες, και αντιολισθηρό οδόστρωμα που αποτελούν «σύμμαχο» στο ταξίδι αναψυχής των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ