Η πιο διάσημη ταξιδιωτική στάση απ' όπου έχει περάσει όλη η Ελλάδα – Δείτε πώς είναι σήμερα

stathmos leventi ethniki odos agios konstantinos

Μια γλυκιά ανάμνηση αποτελεί ο σταθμός LEVENTIS στην παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στον Άγιο Κωνσταντίνο, έχοντας φιλοξενήσει αναρίθμητα Ι.Χ. και επισκέπτες.

Αδιαπραγμάτευτα είναι τα οφέλη που έχει χαρίσει η μετατροπή του Μαλιακού σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, μιας και έχει δώσει τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Πριν την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος, για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη οι οδηγοί διέρχονταν από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου έδρευε ο πιο επιτυχημένος σταθμός αυτοκινήτων στην ιστορία των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

Πρόκειται για τη διάσημη ταξιδιωτική στάση LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το 1962. Από την πρώτη στιγμή, οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα και η φράση «Είμαστε στου Λεβέντη» ακούστηκε από το στόμα εκατομμύρια ανθρώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σταθμός Λεβέντη Άγιος Κωνσταντίνος Εθνική Οδός
Πηγή: Up Stories

Η επιτυχία του σταθμού ήταν, πραγματικά, τεράστια, μιας και -όπως υπολόγίζεται – καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του φιλοξένησε πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου, από Ι.Χ. μέχρι φορτηγά και πούλμαν, όπως και αναρίθμητους επισκέπτες.

Όπως έχουν αναφέρει πολλοί από τους εργαζομένους που βρήκαν την επαγγελματική τους στέγη στον σταθμό, το LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL, υποδεχόταν πάνω από 10.000 πελάτες την ημέρα.

Όταν βρισκόταν στο ζενίθ του, ο σταθμός είχε ξεπεράσει σε προσωπικό τα 100 άτομα και φυσικά λειτουργούσε 24 ώρες την ημέρα, με τρεις βάρδιες.

Σταθμός Λεβέντη Άγιος Κωνσταντίνος Εθνική Οδός
Πηγή: Up Stories
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πάντα χαραγμένες στη συλλογική μνήμη των ταξιδιωτών θα μείνουν επίσης οι εικόνες με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στη ΛΕΑ, να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων τις ημέρες αιχμής.

Στις αρχές του 2008, τα οχήματα που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία και το αντίστροφο έπαψαν -έπειτα από 47 χρόνια- να περνούν από την παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου και τα γειτονικά Καμένα Βούρλα.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος είναι πραγματικότητα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών. Η φυσική εξέλιξη, ωστόσο, των πραγμάτων επέφερε και το τέλος του σταθμού, ο οποίος πλέον έχει κλείσει οριστικά, αποτελώντας μια γλυκιά ανάμνηση για σχεδόν κάθε Έλληνα.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο σταθμός μέσα από το βίντεο του Up Stories

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ