Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Τα πιο αξιόπιστα της αγοράς

Nissan Qashqai

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Καταναλωτών της Ολλανδίας, σε συνεργασία με επτά ακόμη διεθνείς συνδέσμους καταναλωτών με τους συμμετέχοντες στην έρευνα ιδιοκτήτες αυτοκινήτου να φτάνουν τους 30.000 συνολικά.

Η ετήσια έρευνα αφορούσε μοντέλα κατασκευής από το 2011 έως και το 2023 και στους ιδιοκτήτες απευθύνθηκαν ερωτήσεις σχετικές με τον τύπο αλλά και τον αριθμό των βλαβών που παρουσίασαν τα αυτοκίνητά τους, όπως και η σοβαρότητα της βλάβης.

Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη έρευνα έλαβε υπόψη της τη συνολική εμπειρία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για όλο το χρονικό διάστημα που έχει το μοντέλο στην κατοχή του και όχι μόνο για το τελευταίο έτος, ενώ επίσης για πρώτη φορά συνδυάστηκαν στοιχεία σε συνεργασία με άλλους διεθνείς συνδέσμους καταναλωτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πιο αξιόπιστος κατασκευαστής είναι η Lexus σύμφωνα με την έρευνα, η οποία έχει στις τάξεις της και το πιο αξιόπιστο μοντέλο
Ο πιο αξιόπιστος κατασκευαστής είναι η Lexus σύμφωνα με την έρευνα, η οποία έχει στις τάξεις της και το πιο αξιόπιστο μοντέλο

Με μέγιστη βαθμολογία το 10 και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, ο κατασκευαστής που παρουσίασε την υψηλότερη εικόνα αξιοπιστίας ήταν η Lexus, η οποία συγκέντρωσε 9,6 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Suzuki με εννέα (9) βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Subaru με 8,9 βαθμούς. Έχοντας πάρει την πρωτιά μέσω της θυγατρικής της, η Toyota βρέθηκε στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας με την Kia και τη smart να ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με 8,5 βαθμούς.

Αναφορικά με τα μοντέλα, το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του είναι το Lexus NX (2014-2021), το οποίο πέτυχε σχεδόν το απόλυτο και αξιολογήθηκε με 9,9 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση υπήρξε ισοβαθμία (9,5 βαθμοί) μεταξύ έξι διαφορετικών μοντέλων: Audi Q2, Ford Puma, Honda CR-V (2018-σήμερα), Nissan Qashqai (2021-σήμερα), Suzuki Ignis (2017-σήμερα) και Toyota RAV4 (2018-σήμερα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 9,4 βαθμούς, στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν τρία μοντέλα, τα Lexus CT200H (2010-2020), Mazda CX-30 (2019-σήμερα) και Toyota Corolla (2018-σήμερα).

Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν τα Hyundai i10 (2020-σήμερα), Kia Picanto (2017-σήμερα), Rio (2017-σήμερα), Toyota CH-R (2016-2023) και Yaris Cross, όλα με 9,3 βαθμούς.

Toyota Aygo

Πέντε ακόμη μοντέλα με ίση βαθμολογία 9,2 βρέθηκαν στην πέμπτη θέση της έρευνας: τα Nissan Micra (2016-σήμερα), Opel Karl (δεν έχει γίνει επίσημη εισαγωγή του στην Ελλάδα), Toyota Auris (2012-2018), Aygo (2014-2022) και Volkswagen T-Cross. Έτσι συμπληρώθηκε η λίστα με τα 20 πιο αξιόπιστα μοντέλα που ανέδειξε η συγκεκριμένη έρευνα βάσει των δεδομένων που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, όπως τονίζεται και στην έρευνα, πέρα από την αξιοπιστία, σημαντικό ρόλο σε ένα αυτοκίνητο παίζει και η πιο υποκειμενική ικανοποίηση από την εμπειρία που έχει ένας οδηγός μαζί του.

Αναφορικά με την ικανοποίηση των οδηγών η Tesla ήταν εκείνη που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από τις Alfa Romeo, Lexus και Subaru που ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση με 9,2 βαθμούς και τη Mazda να κλείνει την πρώτη πεντάδα με 8,7 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ