Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου: Ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Κινέτας

παλιά εθνική οδός αθηνών κορίνθου

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης,  το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Κινέτας, στο ύψος του ρέματος Πίκας, μετά την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί ο δρόμος από πλημμυρικά φαινόμενα.

Εκκρεμούν κάποιες μικροεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το έργο αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου που ενώνει ξανά την Αττική με την Κορινθία, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κινέτας, εντάσσεται στα έργα  ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα πλημμυρικά  φαινόμενα και τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. Ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παλαιά εθνική οδός αθηνών κορίνθου

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με εντολή του Περιφερειάρχη είχε δοθεί από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων, με δεδομένη τη νευραλγική σημασία τους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή και την προάσπιση της ασφάλειας των οδηγών.

Ποια έργα είναι τα υπόλοιπα έργα αναβάθμισης είναι σε εξέλιξη

Παράδρομος Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα βελτίωσης του Περιφερειακού και παράπλευρου οδικού δικτύου Αθηνών-Λαμίας. Αυτά εντάσσονται στο συνολικό πρόγραμμα συντήρησης με προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ, έχει μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα και είναι επιφάνειας 50.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ειδικότερα, πρόκειται για έργα συντήρησης του οδοστρώματος του ανατολικού παραπλεύρου (S.R.) της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, που πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Δ.ΔΙ.Μ.Υ. της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και Περιοδική Συντήρηση Υποδομών στο Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Αττικής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παράδρομος

Παράλληλα εκτελούνται και εργασίες διαγράμμισης της οδού, καθώς και συντήρησης της υπάρχουσας κάθετης σήμανσης όπου απαιτείται. Οι σχετικές εργασίες αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, καθώς και στην ενίσχυση του του βαθμού ασφαλείας των διερχομένων οχημάτων που χρησιμοποιούν τον παράπλευρο άξονα της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θήβας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα εμβληματικό έργο για την Αττική με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» της Πράξης  «Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για ένα οδικό έργο, στο τμήμα από την παράκαμψη της Μάνδρας και μέχρι το 17ο Χιλιόμετρο (Οινόη), συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του χρόνου μετακίνησης και στη μείωση των ατυχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αθηνών θηβών

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην ΠΕΟ Αθηνών Θηβών. Η αρχή του έργου χωροθετείται στο πέρας του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη. Το έργο χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα: το πρώτο τμήμα μήκος 3,65 χλμ. αφορά στη χάραξη που εγκαταλείπει την υφιστάμενη ΠΕΟ ΑΘ και κινείται βορειότερα και σχεδόν παράλληλα με αυτή, το δεύτερο τμήμα μήκους 1,05 χλμ.  (συνέχεια του προηγούμενου) αφορά στο τμήμα της αρτηρίας που είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας και το τρίτο μήκους 6,36 χλμ. (συνέχεια του προηγουμένου) αφορά στο τελευταίο τμήμα της αρτηρίας. Εξαιρείται το τμήμα μήκους 1,6 χλμ. περίπου στην περιοχή του οικισμού «Πανόραμα».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ