Αυτή είναι η πινακίδα που σε υποχρεώνει να πατήσεις φρένο -Πού θα τη συναντήσεις

πινακίδα στοπ ισραήλ

Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών παγκοσμίως έχουν υιοθετήσει μια κοινή πινακίδα για την υποχρεωτική διακοπή πορείας, χωρίς να απουσιάζουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Ένα κοινό σήμα έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στους οδηγούς ότι αυτοί οφείλουν να διακόψουν υποχρεωτικά την πορεία τους και να παραχωρήσουν προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται στις άλλες οδούς της διασταύρωσης.

Η εν λόγω πινακίδα είναι η μοναδική που έχει οκταγωνικό σχήμα, ώστε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, ενώ προκειμένου να είναι αναγνωρίσιμη από όλους τους οδηγούς -ανεξαρτήτως εθνικότητας- στο εσωτερικό τους αναγράφεται η λέξη “STOP”.

πινακίδα Stop
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην ξεχνάμε ότι εφαρμόζεται η Σύμβαση για την Οδική Σήμανση και Σηματοδότηση που υπεγράφη στη Βιέννη στις 8 Νοεμβρίου 1968, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ομοιομορφία στην Ευρώπη σε σχέση με την κυκλοφορία των οχημάτων και την Οδική Ασφάλεια.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες χώρες που για να υποδηλώσουν την υποχρεωτική διακοπή πορείας πριν την είσοδο σε κόμβο τοποθετούν κάποιες δικές τους πινακίδες που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτή που απαντάται στα περισσότερα μέρη του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

πινακίδα στοπ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ισραήλ, που έχει επιλέξει μια πινακίδα, η οποία σε πρώτη φάση μοιάζει ακατάληπτη σε όσους έχουν συνηθίσει το STOP.

Αντί για την ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο λέξη “STOP” η σχετική πινακίδα στο Ισραήλ απεικονίζει ένα υψωμένο χέρι. Παρ’ όλα αυτά, η πινακίδα έχει οκταγωνικό σχήμα, κάτι το οποίο θα μπορούσε να υποψιάσει τους ξένους οδηγούς ότι πρόκειται για την ισραηλινή παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας STOP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πινακίδα στοπ

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα η παραβίαση του STOP επισύρει πρόστιμο ύψους 700 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης, αλλά και οι πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ