Η πινακίδα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Ελλάδας - Πού θα τη βλέπουμε

Nees kameres athina oasa

Θέση στους περισσότερους δρόμους της Ελλάδας θα πάρει μια πινακίδα οδικής σήμανσης που ενημερώνει τους οδηγούς για μια ιδιαίτερα χρήσιμη υποδομή.

Το οδικό δίκτυο πλημμυρίζει από πινακίδες οδικές σήμανσης, οι οποίες συνδράμουν καθοριστικά στο να τηρείται η τάξη στους δρόμους της χώρας και να μην επικρατεί αναρχία.

Αναντίρρητα, οι πινακίδες με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται πάση θυσία οι οδηγοί είναι οι ρυθμιστικές, συμπεριλαμβανομένων των P1 και P2 (STOP) που υποδεικνύουν υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας και υποχρεωτική ακινητοποίηση του οχήματος αντίστοιχα.

Καθοριστική συμβολή, βέβαια, έχουν και οι πληροφοριακές πινακίδες. Αυτές, μολονότι δεν ρυθμίζουν την κυκλοφορία, παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις οδούς και για τη διευκόλυνση των χρηστών των οδών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει κάνει την εμφάνισή της μια νέα πινακίδα που τα επόμενα έτη θα κατακλύσει τους δρόμους της χώρας. Πρόκειται για την P-35α που ενημερώνει τους οδηγούς για την ύπαρξη θέσης/σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σήμερα, η παρουσία της εν λόγω πινακίδας είναι ισχνή, δεδομένου ότι ο αριθμός των δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών για ηλεκτρικά (ή plug-in υβριδικά) αυτοκίνητα είναι ακόμα μικρός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ’ όλα αυτά, η αυξανόμενη δημοφιλία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και ο επικείμενος τερματισμός των πωλήσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035, προλειαίνουν το έδαφος και καθιστούν αναγκαία την αύξηση των σημείων φόρτισης (άρα και των πληροφοριακών πινακίδων) στους δρόμους της χώρας.

Μην ξεχνάμε ότι από τα 58 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης που υπήρχαν πανελλαδικά το 2019, σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 2.000, ενώ στόχος είναι έως το 2030 να έχουν φτάσει τα 25.000.

πινακίδα φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε και η εφαρμογή reCharge” που είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android όσο και iOS και προσφέρει έναν διαδραστικό χάρτη όπου οι χρήστες μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Προσώρας στον χάρτη εμφανίζονται οι φορτιστές μόνο της ΔΕΗ Blue, αλλά θα προστεθούν και οι φορτιστές και άλλων φορέων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ