Πηγαίνεις δυστυχισμένος στη δουλειά; Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα μπορούσες να φανταστείς

traffic

Το μέσο με το οποίο μετακινήσε από το σπίτι στο γραφείο καθορίζει και τη διάθεσή σου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα, δίνοντας απαντήσεις σε ένα προαιώνιο ερώτημα.

Η επιλογή του τρόπου μετακίνησης από το σπίτι στο γραφείο επηρεάζει τη διάθεσή μας, δημιουργώντας ευχάριστα ή δυσάρεστα συναισθήματα πολύ πριν περάσουμε την πόρτα του εργασιακού μας χώρου.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα έρευνα, η οποία συνδέει την ψυχολογία μας στο γραφείο με τον τρόπο μετακίνησης σε αυτό. Η έρευνα διεξήχθη στη Νορβηγία και επί της ουσίας αναδεικνύει τα οφέλη της καθημερινής άσκησης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όσοι περπατούν ή ποδηλατούν από το σπίτι του ως τον χώρο εργασίας τους καταλήγουν να έχουν καλύτερη διάθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν η άσκηση προκαλεί την απελευθέρωση συγκεκριμένων ορμονών στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ μειώνει και το στρες, γεγονός το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία μας στον χώρο εργασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και την απόδοσή μας.

Αντιθέτως, η χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τις ώρες αιχμής ή αυτοκινήτου μάς εξαντλεί ψυχικά, προκαλώντας εκνευρισμό τον οποίο μεταφέρουμε στον χώρο εργασίας, καθιστώντας την όλη εμπειρία σαφώς πιο δυσάρεστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η απόσταση που χωρίζει εκείνους που περπατούν ή χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους για να φτάσουν στην εργασία τους με εκείνους που επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή το αυτοκινήτου τείνει να επεκταθεί σε πόλεις με υψηλό πληθυσμό, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα κληθείτε να αποφασίσετε ποιο μέσο θα χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε στο γραφείο, θυμηθείτε ότι ένα ολιγόλεπτο περπάτημα μπορείς να σας αλλάξει τη διάθεση και να σας απαλλάξει από το στρες, αυξάνοντας παράλληλα και την παραγωγικότητά σας στον εργασιακό χώρο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ