Πιάστηκε με 260 χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο 110 χλμ./ώρα

Chevrolet Corvette C8

Η αστυνομία του New Hampshire στις ΗΠΑ συνέλαβε τον οδηγό μιας Chevrolet Corvette C8 που κινούνταν με ταχύτητα διπλάσια και πλέον του ορίου ταχύτητας - και του απέδωσε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

O 30χρονος Alejandro Zapata-Rebello, από το Danbury του Connecticut, είχε στο κοντέρ της Chevy του 161 mph (260 km/h) τις 11:15 το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν τον έπιασε το ραντάρ της αστυνομίας του New Hampshire - στον αυτοκινητόδρομο Ι-93 που έχει όριο ταχύτητας 70 mph (112 km/h).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο οδηγός κατάφερε να υποπέσει σε δύο οδηγικά παραπτώματα μέσα σε λίγα λεπτά. Ο αστυνομικός Shawn Slaney τον εντόπισε με το ραντάρ του, αλλά αντί να ξεκινήσει μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας -την οποία πιθανότατα δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει με το περιπολικό του- ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τους συνδέλφους του.

Εκείνοι εντόπισαν την πορτοκαλί Corvette C8, και σε νέα μέτρηση με το δικό τους ραντάρ τον έπιασαν να κινείται με 130 mph (210 km/h). Έτσι, ο Zapata-Rebello υπέπεσε και σε δεύτερο καταγεγραμμένο παράπτωμα, και όταν κόλλησε στην κίνηση της πόλης Woodstock οι αστυνομικοί της New Hampshire State Police προχώρησαν στην εύκολη σύλληψή του χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσουν και να αγχωθούν όπως θα έκανε ο Roscoe P. Coltrain καταδιώκοντας ένα άλλο πορτοκαλί αυτοκίνητο, τον General Lee των Dukes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «γλυκό» έδεσε για τον Αμερικανό οδηγό όταν στα δύο του παραπτώματα για υπερβολική ταχύτητα, προστέθηκε και εκείνο της άρνησής του να υπακούσει σε εντολές αστυνομικού. Και τώρα θα κληθεί να πληρώσει δυσθεώρητα πρόστιμα, υπερπολλαπλάσια της τιμής που θα του κόστιζε μια πλήρης ημέρα οδήγησης με όση ταχύτητα θα ήθελε στο track day μιας κοντινής πίστας. Και χωρίς βαθμούς ποινής στο δίπλωμά του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ