Peugeot: Πώς οι Γάλλοι ανέβασαν την μεταπωλητική αξία του Λέοντα

Peugeot 3008 1

Η Peugeot έχει ιστορία πάνω από 120 χρόνια στην κατασκευή αυτοκινήτων και δικαίως θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αξία της γαλλικής φίρμας εκτοξεύθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον τίτλο Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Μάλιστα, η κατάκτηση των τριών από τους τέσσερις τίτλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνέβη από το 2014 μέχρι σήμερα με τα 308, 3008 και 208, και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Peugeot 3008 Interior
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το δαφνοστεφανωμένο αγωνιστικό παλμαρέ της Peugeot, που περιλαμβάνει 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι, 7 νίκες στον θρυλικό αγώνα Παρίσι-Ντακάρ, 3 φορές το 24ωρο αγώνα Le Mans και πολλά ακόμη.

Η μεγάλη όμως αλλαγή νοοτροπίας στην κατασκευή αυτοκίνητων ήρθε με το 3008. Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς SUV αποτελεί μοντέλο σταθμός στη σύγχρονη ιστορία της γαλλικής εταιρείας, καθώς αναβάθμισε τη συνολική εικόνα της, έδειξε τον δρόμο στα νέα μοντέλα που ακολούθησαν και αύξησε τα έσοδα και το πελατολόγιο της με κοινό που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του μοντέλο της. Η μεγάλη επιτυχία ωστόσο, είναι πως έχει αποκτήσει premium αύρα, που πηγάζει από την ξεχωριστή και εκλεπτυσμένη εικόνα του σε όλους τομείς.

Peugeot 208

Η αλλαγή στρατηγικής που πραγματοποίησε η Peugeot με αιχμή του δόρατος το 3008, επηρέασε ολοκληρωτικά την γκάμα της, με τα νεότερα μοντέλα να ενισχύουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν στις κατηγορίες που ανήκουν. Επιπλέον, επανατοποθέτησε τα μοντέλα της στην αγορά μεταχειρισμένου, καθώς το προσεγμένο ποιόν τους βοηθά στην διατήρηση υψηλής υπολειμματικής αξίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο αποδεικνύεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μιας και η μεταπωλητική αξία των μοντέλων της Peugeot την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί σημαντικά, εμπνέοντας σιγουριά στον πελάτη για την αγορά του. Επιπλέον, η εκσυγχρονισμένη γραμμή παραγωγής, οι ακριβές “λύσεις” στα μηχανικά μέρη και οι πολυβραβευμένοι κινητήρες που εφοδιάζουν τα μοντέλα της, τονίζουν ακόμα πιο πολύ την προσοχή που έχει δοθεί στην κατασκευή τους.

Peugeot 2008 Interior

Στην περίπτωση της χώρας μας, η σωστή και σταθερή εμπορική πολιτική που ακολουθεί η εγχώρια αντιπροσωπεία βοηθά στο να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η μεταπωλητική αξία των μοντέλων της Peugeot, με το ποσοστό απαξίωσης να κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες μάρκες της αγοράς, προσεγγίζοντας τις τιμές που βρίσκουμε στους παραδοσιακούς premium κατασκευαστές. Επιπλέον, η 5ετής εγγύηση των μηχανικών μερών για όλα τα μοντέλα της φίρμας, αλλά και οι υψηλού επιπέδου και επικαιροποιημένες υπηρεσίες After Sales, βοηθούν στο να διατηρηθούν τα αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση και να παράλληλα να μην απαξιωθούν έντονα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέτοια, επιλεγμένα αυτοκίνητα ελληνικής αντιπροσωπείας που έχει πραγματοποιηθεί ευλαβικά η περιοδική τους συντήρηση και βρίσκονται εντός 5ετούς εργοστασιακής εγγύησης, διατίθενται από το επίσημο δίκτυο της Peugeot. Πέρα όμως από την ισχύουσα πολυετή εργοστασιακή εγγύηση, τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα συνοδεύονται από προγράμματα και πακέτα συντήρησης που βοηθούν στο να διατηρηθεί η αξιοπιστία και η τιμή τους σε υψηλό επίπεδο, ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την έκδοση πρώτης άδειας.

Μπορείτε να δείτε τα προσεγμένα “Peugeot Used Car Selections” εδώ.

Peugeot 2008

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ