Peugeot: Η νέα γκάμα των ηλεκτρικών και υβριδικών της μοντέλων

peugeot e-2008

Με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης θα διατίθενται από το 2023 όλα τα μοντέλα της Peugeot, η οποία – μεταξύ άλλων – θα εμπλουτίσει την γκάμα των 3008 και 5008 με νέα υβριδική τεχνολογία.

Διαθέσιμα με ένα η περισσότερα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης θα είναι από το πρώτο εξάμηνο 2023 όλα τα μοντέλα της Peugeot. Αυτό θα εξασφαλίσει στη γαλλική εταιρεία την πληρέστερη «ηλεκτρική προσφορά» στην Ευρώπη, με πολλά νέα μοντέλα και τεχνολογίες.

Από ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι επαγγελματικά οχήματα, ηλεκτρικά scooters, και επιβατικά αυτοκίνητα, η Peugeot θα καλύψει όλες τις ανάγκες ηλεκτρικής μετακίνησης, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη μηδενικών ρύπων με 100% πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγωγή νέων υβριδικών κινητήρων από τις αρχές του 2023, αρχικά στα 3008 και 5008, θα διευρύνει την τεχνολογική προσφορά, εμπλουτίζοντας με νέες λύσεις μπαταριών στο e-208 και e-308, κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, καθώς και plug-in υβριδικά μοντέλα, με κίνηση στους δύο και τους τέσσερις τροχούς.

peugeot ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νέα Υβριδική τεχνολογία για τα Peugeot 3008 και 5008

Το 2023 θα είναι μία «ηλεκτρική χρονιά» για τη γαλλική εταιρεία, καθώς η μάρκα θα παρουσιάσει νέα μοντέλα και τεχνολογίες στη γκάμα της.

Η Peugeot θα είναι η πρώτη μάρκα του Ομίλου Stellantis που θα λανσάρει τη νέα γενιά υβριδικών κινητήρων, δίνοντας και πάλι έμφαση στην επιθυμία της να προσφέρει πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η νέα αυτή γενιά κινητήρων ήπια υβριδικής τεχνολογίας που εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα οικονομίας και ευκολία χρήσης, θα εφοδιάζει αρχικά τα SUV μοντέλα 3008 και 5008, και στη συνέχεια θα περάσει και σε άλλα μοντέλα της γκάμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
peugeot ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των 100% ηλεκτροκίνητων μοντέλων: λανσάρισμα των E-308 και E-308 SW

Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Peugeot, πρόκειται να εμπλουτιστεί το 2023 με την άφιξη των νέων e-308 και e-308 SW. Η γαλλική εταιρεία θα είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους κατασκευαστές που θα προσφέρει ένα 100% ηλεκτροκίνητο μοντέλο station wagon. Με τις εκδόσεις σεντάν και station wagon, η μάρκα με το λιοντάρι θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει απόλυτα όλες τις ανάγκες των πελατών του segment C, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν το βήμα της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Ο Δυναμισμός και η Οδηγική Απόλαυση, θεμελιώδη συστατικά του DNA της Peugeot, αποτέλεσαν τον πυρήνα της εξέλιξης αυτών των καινούργιων μοντέλων, που εφοδιάζονται και με ένα νέο ιδιαίτερα δυνατό ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 156 PS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα e-308 και e-308 SW αποτελούν ένα νέο ορόσημο στον τομέα της ηλεκτρικής ενεργείας. Μόνον 12.7 kWh/100χλμ. (ωφέλιμη ενέργεια / αυτονομία βάσει WLTP), τιμή που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ηλεκτρικά μοντέλα στο segment C, ενώ εξασφαλίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 400χλμ. (βάσει δοκιμών WLTP σε μικτό κύκλο). Αυτή η επίδοση κατέστη δυνατή χάρη στην ιδιαίτερη εξέλιξη και πρόοδο στον κινητήρα και την μπαταρία, καθώς και την αεροδυναμική, την ελαχιστοποίηση του βάρους με τη νέα πλατφόρμα EMP2, αλλά και με τον περιορισμό των απωλειών λόγω τριβής.

Επίσης για το segment C, η Peugeot επιβεβαίωσε το μελλοντικό λανσάρισμα ενός e-408 που συμπληρώνει τις υπάρχουσες υβριδικές εκδόσεις του συγκεκριμένου δυναμικού και καινοτόμου, fastback μοντέλου.

Το Peugeot e-408 έρχεται να πλαισιώσει την γκάμα των 100% ηλεκτρικών μοντέλων της η οποία ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των πελατών, από το e-208 έως το e-Traveller, αλλά και τα Peugeot e-2008, e-308, e-308 SW και το e-Rifter

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα Peugeot E-208: καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη οικονομία

Το e-208 είναι ο ηγέτης στην 100% ηλεκτρική γκάμα της Peugeot, και θα υποστεί κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις το 2023, κυρίως στον τομέα του του κινητήρα, υιοθετώντας εκείνον που παρουσιάστηκε στο e-308. Η μέγιστη ισχύς του e-208 θα αυξηθεί κατά 15%, και από 136 PS θα φτάνει πλέον στα 156 PS.

Βελτιωμένη θα είναι επίσης και η οικονομία, με τιμή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενεργείας που θα διατηρηθεί στις 12 kWh/100χλμ, εξασφαλίζοντας έτσι στο e-208 μία αύξηση κατά 10.5% της αυτονομίας του, γεγονός που σημαίνει αύξηση της εμβέλειας κατά 38χλμ., και συνολική αυτονομία 400χλμ. βάσει δοκιμών WLTP σε μικτό κύκλο (σε διαδικασία πιστοποίησης).

Με ροπή 260 Nm διαθέσιμη από τα 0χλμ./ώ., το e-208 είναι αθόρυβο και χωρίς κραδασμούς, εύκολο στην οδήγηση και προσφέρει ιδιαίτερα έντονες οδηγικές συγκινήσεις. Αυτό ενισχύει περαιτέρω το δυναμικό του χαρακτήρα, στον οποίο οφείλει και τη μεγάλη του δημοφιλία. Ωστόσο, το μοντέλο εξασφαλίζει στον οδηγό και τους επιβάτες του την απαραίτητη ηρεμία στην καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα, το e-208 έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης από σταθμό ισχύος 100 kW, με τη διαδικασία από 20 έως 80% της χωρητικότητας να πραγματοποιείται σε λιγότερο από 25 λεπτά, όπως ήδη συμβαίνει σήμερα.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα έρχονται να συμπληρώσουν την επιτυχία του e-208, το οποίο από τις αρχές του 2022, είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο του segment Β στην Ευρώπη, και το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Γαλλία. Το e-208 έχει ήδη πουλήσει σχεδόν 110.000 μονάδες από την κυκλοφορία του το 2019.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
peugeot ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η plug-in Υβριδική τεχνολογία στον πυρήνα της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων της Peugeot

Με στόχο να προσφέρει μια λύση ηλεκτρικής κινητικότητας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε χρήσης, η Peugeot έχει εξελίξει μια ιδιαίτερα ολοκληρωμένη γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων. Σεντάν, SW ή SUV, αυτά τα μοντέλα συνδυάζουν τη γοητεία, το συναίσθημα και την υπεροχή που έχουν κάνει τη γαλλική εταιρεία τόσο επιτυχημένη και με αξιοσημείωτη απόδοση.

Οι plug-in υβριδικοί κινητήρες των 308 και 308 SW προσφέρονται με δύο τιμές ισχύος, 180 ή 225hp, και εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 60χλμ. με επιλογή 100% ηλεκτροκίνησης. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα τοποθετούνται επίσης και στο νέο Peugeot 408, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, το 3008 προσφέρει επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες 225 ή 300 ίππων με τετρακίνηση, που του δίνουν τη δυνατότητα να διανύσει έως και 59χλμ. χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Τέλος, το 508 διατίθεται σε εκδόσεις σεντάν και SW, με plug-in υβριδικό κινητήρα 225 ίππων ή με σπορ κινητήρα 360ίππων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, στις εκδόσεις PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

peugeot ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η plug-in υβριδική τεχνολογία της Peugeot δοκιμάζεται επίσης και στους αγώνες, χάρη στο Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, το οποίο λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (World Endurance Championship-WEC) από τον Ιούλιο του 2022.

Νέο Peugeot e-Expert Hydrogen με κυψέλες καυσίμου: μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών και για τους επαγγελματίες

Εφοδιασμένο με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το νέο Peugeot e-Expert Hydrogen, είναι η προσφορά της γαλλικής μάρκας στον επαγγελματία και τις τοπικές αρχές που αναζητούν τις πλέον καινοτόμες λύσεις μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Το κύριο πλεονέκτημα του αμιγώς ηλεκτρικού Peugeot e-Expert Hydrogen έγκειται στον εξαιρετικά μικρό χρόνο γεμίσματος της δεξαμενής υδρογόνου του, που δεν υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Με αυτονομία 400 χλμ., ισχύ 100kW και ροπή 260Nm, το PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen μπορεί να μεταφέρει έως και 1.000 κιλά ωφέλιμου φορτίου, ενώ ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης φτάνει τα 6,1 κυβικά μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ