Το Peugeot 306 που ξεπέρασε το ένα εκατ. χιλιόμετρα (+video)

Peugeot 306

Το ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα κατάφερε να ξεπεράσει πρόσφατα ένα Peugeot 306, το οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του δεν χάλασε ποτέ.

Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που διεκδικούν τον τίτλο του πιο αξιόπιστου μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση όταν κάποιος σκέφτεται ακραία αξιοπιστία το μυαλό του μάλλον δεν πάει σε κάποιο μοντέλο της 10ετίας του '90 που ανήκει σε Γάλλο κατασκευαστή.

Ωστόσο αυτό μπορεί και να αλλάξει αν λάβει κανείς υπόψη του την επίδοση μαμούθ του Peugeot 306 που βλέπετε στις οθόνες σας, το οποίο ξεπέρασε πρόσφατα το ένα. εκατ. χιλιόμετρα.

Peugeot 306
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Peugeot 306 1.9D που κατάφερε αυτό το πραγματικά αξιόλογο επίτευγμα βρίσκεται στη Γαλλία και ανήκει στον Michel Jeannot. Ο Jeannot αγόρασε το hatchback της γαλλικής εταιρείας το 1999 με μόλις 500 χιλιόμετρα στο οδόμετρο του.

Από το 1999 μέχρι και σήμερα το Peugeot 306 1.9D αποτελεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Jeannot καθημερινά. Παρά τη διαρκή χρήση του 306 ο Γάλλος υποστηρίζει πως το hatchback της Peugeot που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του δεν τον «πρόδωσε» ποτέ αυτά τα 23 ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο Jeannot, που έχει γυρίσει με το 306 όλη τη Γαλλία και έχει βγει και εκτός συνόρων, δεν είναι από τους οδηγούς που φροντίζουν πραγματικά το αυτοκίνητο τους, από εκείνους που το διατηρούν σε κατάσταση βιτρίνας με κάθε κόστος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πετρελαιοκίνητο 306 δεν φυλάσσεται σε γκαράζ και βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης. Σε αυτό ο Jeannot προσθέτει ότι δεν το πλένει ποτέ (!) με το ρόλο του όποιου καθαρισμού του αμαξώματος να το αναλαμβάνει η... βροχή και τον Γάλλο να προσθέτει χαριτολογώντας ότι είναι... πρωτοπόρος στη διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση τους.

Ο κάτοικος της Βρετάνης αναφέρει επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει μόνο το ελάχιστο δυνατό αναφορικά με τη συντήρηση του diesel κινητήρα, ενώ δεν είναι από τους οδηγούς που φέρονται ευγενικά στο αυτοκίνητό τους όταν βρίσκονται στο δρόμο καθώς προτιμά την πιο δυναμική οδήγηση.

Το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιάσει ποτέ βλάβη που να το έχει αφήσει στην άκρη του δρόμου, το εν λόγω Peugeot 306 το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στον ίδιο τον κινητήρα του. Το μοτέρ πετρελαίου που φέρει είναι ατμοσφαρικό της σειράς XUD, η οποία είναι από τις πλέον φημισμένες για την αξιοπιστία τους για την Peugeot. Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι ατμοσφαιρικό και από 1.905 κ.εκ. αποδίδει μόλις 69 ίππους και 120 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει υπεσυμπιεστής για το «ζορίζει» με οποιονδήποτε τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jeannot έχει επικοινωνήσει και με την Peugeot ανακοινώνοντας τους το κατόρθωμα του πετρελαιοκίνητου 306, καθώς θεωρεί ότι θα έχει ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της γαλλικής εταιρείας να μελετήσουν το δικό του hatchback.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ