Αστυνομικοί-ήρωες: Περιπολικό ταξίδεψε με μέση ταχύτητα 190 χλμ./ώρα για να μεταφέρει μόσχευμα

peripoliko metamosxeusi

Δύο Πολωνοί αστυνομικοί έδωσαν μάχη με το χρόνο προκειμένου να μεταφέρουν έγκαιρα ένα μόσχευμα καρδιάς σε ασθενή που βρισκόταν υπό μεγάλη ανάγκη.

Μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή χάρισαν δύο αστυνομικοί σε έναν 64χρονο άνδρα ο οποίος επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς, στην Πολωνία.

Τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, o 64χρονος ασθενής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Jana Mikulicza-Radeckiego στην πόλη Βρότσλαβ περίμενε εναγωνίως το μόσχευμα καρδιάς το οποίο θα μεταφερόταν από νοσοκομειακή μονάδα στα σύνορα των επαρχιών της Σιλεσίας και της Ελάσσονος.

Πρόκειται για μια απόσταση 300 χλμ. η οποία ήταν προγραμματισμένο να διανυθεί με ελικόπτερο, αλλά οι έντονες καιρικές συνθήκες κατέστησαν απαγορευτική την απογείωση του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, οι γιατροί του νοσοκομείου όπου βρισκόταν το μόσχευμα δεν παρέδωσαν τα όπλα και έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους προκειμένου να φτάσει το μόσχευμα στον ασθενή.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ

Κατά συνέπεια απευθύνθηκαν σε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Γκλίβιτσε που περιπολούσαν τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Α1 και Α4 στην επαρχία της Σιλεσίας.

Οι «ήρωες» αστυνομικοί αποδέχθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη το δύσκολο εγχείρημα, παραλαμβάνοντας το μόσχευμα το οποίο τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί.

Παρέα με έναν καρδιοχειρουργό, οι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν σε ένα περιπολικό Skoda Octavia (station wagon) και ξεκίνησαν το ταξίδι των 300 χλμ. για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην πόλη Βρότσλαβ όπου τους περίμενε ο ασθενής.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας χρήση οπτικών και ηχητικών προειδοποιητικών σημάτων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να παρακάμψουν τον έντονο κυκλοφοριακό φόρτο που συνάντησαν καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ταξιδιού τους. Και κινούμενοι με μέση ωριαία ταχύτητα περί τα 190 χλμ./ώρα, κάλυψαν την απόσταση σε μόλις 1 ώρα και 35 λεπτά, προσφέροντας στον ασθενή μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη 16η μεταφορά οργάνου που πραγματοποιείται στην Πολωνία, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που η μεταφορά διενεργήθηκε με περιπολικό όχημα και όχι ελικόπτερο των αστυνομικών αρχών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ