Πέντε χρόνια αναμονή για καινούριο Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Ένας συνδυασμός παραγόντων έχουν κάνει το νέο Toyota Land Cruiser 300 ανάρπαστο σε όλο τον κόσμο, με τη ζήτηση να ξεπερνά κατά πολύ την παραγωγή του.

Υπό κανονικές συνθήκες η άμεση εμπορική επιτυχία ενός νέου μοντέλου είναι ό,τι καλύτερο για έναν κατασκευαστή, κάτι που ισχύει φυσικά και για τον μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο, την Toyota. Αν μη τι άλλο, ποια εταιρεία δεν θέλει να βλέπει τις παραγγελίες για ένα μοντέλο της να συσσωρεύονται κατά χιλιάδες;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά βέβαια υπό κανονικές συνθήκες γιατί στην εποχή της πανδημίας, η ζήτηση ενός μοντέλου που βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητες παραγωγής ενός κατασκευαστή μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την ίδια την εταιρεία αλλά και για τους ενδιαφερόμενους.

Αυτή φαίνεται να είναι και η περίπτωση για το νέο Toyota Land Cruiser 300 με την ιαπωνική εταιρεία να μην μπορεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση που υπάρχει για το νέο της SUV με βασικότερη αιτία τη γνωστή έλλειψη ημιαγωγών που ταλαιπωρεί και άλλους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο.

toyota land cruiser 300 παραγγελίες

Με τους Ιάπωνες να παρουσιάζονται ανήμποροι να βρουν τα απαραίτητα chips για να ολοκληρώσουν τα Land Cruiser που έχουν δεχτεί ήδη σαν παραγγελία, η λίστα αναμονής για συγκεκριμένες εξοπλιστικές εκδόσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα πέντε (!) χρόνια για τον πελάτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τέτοιους χρόνους αναμονής να θεωρούνται απαράδεκτοι όχι μόνο από το κοινό αλλά και από την ίδια την Toyota, η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σταματά να δέχεται παραγγελίες για το νέο της SUV, ένα μέτρο που ισχύει σε επίπεδο ομίλου και για το Lexus LX.

Παρά την τεράστια ζήτηση για το Toyota Land Cruiser, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε αύξηση της τιμής του μοντέλου της, οι τιμές του οποίου στην Ιαπωνία ξεκινούν από τα 37.500 περίπου ευρώ και φτάνουν έως και λίγο κάτω από 60.000 ευρώ.

toyota land cruiser 300 παραγγελίες

Από την άλλη στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένου το νέο Toyota Land Cruiser 300 είναι ό,τι πιο «hot» κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή με το αντίτιμο που ζητούν οι dealers να είναι το... διπλάσιο σε σχέση με την τιμή πώλησης της Toyota και να φτάνει ακόμη και πάνω από τα 130.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι σχεδόν από την αρχή της παραγωγής του νέου μοντέλου της η Toyota προσπάθησε να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια για το Land Cruiser βάζοντας του νέους κατόχους του να υπογράψουν συμβόλαιο που τους απαγορεύει να το πουλήσουν ως μεταχειρισμένο αν δεν περάσει πρώτα ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ