Πέφτει η τιμή της βενζίνης – Πόσο έχει μειωθεί τις τελευταίες μέρες

fuel pass

Μείωση έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να ανεφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους. Ποιες είναι οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες.

Ελαφρώς μειωμένη προβάλλει τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια της χώρας μας, γεγονός που έχει δώσει… μικρή «ανάσα» στους ιδιοκτήτες οχημάτων κατά την επίσκεψή τους στην αντλία.

Ειδικότερα, βάσει των επίσημων στοιχείων του Δελτίου Επισκόπησης Τιμών Υγρών Καυσίμων, από τα 2,398 ευρώ που κόστιζε η αμόλυβδη βενζίνη ανά λίτρο την 1η Ιουλίου, στις 18 Ιουλίου, η τιμή υποχώρησε στα 2,279 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ένα αυτοκίνητο με ρεζερβουάρ των 50 λίτρων θα χρειαστεί περί τα 114 ευρώ για το πλήρως φουλάρισμά του, όταν στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ο ανεφοδιασμός του θα απαιτούσε 120 ευρώ, με τον καταναλωτή να εξοικονομεί 6 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω μικρή μείωση στην τιμή της αμόλυβδης οφείλεται στην πτωτική τάση στις τιμές του αργού από τα μέσα Ιουνίου, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για ενδεχόμενη ύφεση που θα μείωνε τη ζήτηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η απότομη υποχώρηση οδήγησε τόσο το WTI όσο και το Brent να διολισθήσουν κάτω από το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι.

Όσον αφορά τη διακύμανση των τιμών τους επόμενους μήνες, ο Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, επισήμανε ότι δεν μπορούν να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις, μιας και «η διαμόρφωση των τιμών εξαρτώνται από τις εξελίξεις στο εξωτερικό».

Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει «σταθεροποίηση των τιμών, με μια ελαφριά μείωση», γεγονός – που όπως υποστήριξε – αναμένεται να προσφέρει χείρα βοηθείας στους οδηγούς κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχεται το Fuel Pass 2

Τέλος, επισήμανε ότι καθοριστική συμβολή στη διευκόλυνση των ταξιδιωτών θα έχει και το Fuel Pass 2. Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα για τη νέα επιδότηση της βενζίνης θα ανοίξει στα τέλη Ιουλίου, και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ που σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.

Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της επιδότησης θα είναι μικρότερο και κυμαίνεται από 45 έως 80 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Fuel Pass 2 προσφέρονται εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ