Πάτρα-Πύργος, E65, Flyover, ΒΟΑΚ: Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που αλλάζουν την Ελλάδα

ΒΟΑΚ Κρήτη

Αναφορά στα μεγάλα έργα που εκτελούνται και θα αλλάξουν τις μετακινήσεις των πολιτών έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα μεγάλα έργα που βρίσκονται προ των πυλών και αναμένεται να αλλάξουν πλήρως τον οδικό χάρτη της χώρας μας, ενισχύοντας το ευρωπαϊκό προφίλ της, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2023.

Όπως επισήμανε, στο «Πάτρα-Πύργος οι εργασίες είναι δύο μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα», ενώ την ίδια ώρα στάθηκε στην παράκαμψη Αμφιλοχίας λέγοντας ότι «σύντομα η Ιόνια Οδός θα συνδεθεί με το Άκτιο, τη Βόνιτσα, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά έκανε και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι «στην καρδιά της χώρας μας, τη Θεσσαλία, ολοκληρώνεται η κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, του E65 που θα ενώσει τα Τρίκαλα με τη Λαμία, και στο βόρειο κομμάτι, τα Τρίκαλα με την Εγνατία.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στον Flyover της Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας ότι την Δευτέρα 19/12 και ώρα 13:30 θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής, όπως και στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη συνολικού μήκους 294 χλμ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παράδοση των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, που συνδέουν το λιμάνι με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καταλήγοντας με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, που όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, τέτοια εποχή του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ