Πάτησε Ευρώπη η κινέζικη Rolls-Royce. Πόσο κοστίζει; (+video)

Hongqi e-HS9

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις στη Νορβηγία του νέου Hongqi E-HS9, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη επίσημη είσοδο της κινέζικης Rolls-Royce στην Ευρώπη.

H Hongqi (σημαίνει κόκκινη σημαία) είναι η κορυφαία μάρκα του κινέζικου κολοσσού FAW Group και επίσης, μια από τις πολυτελείς μάρκες στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Η μάρκα έχει επενδύσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων και έχει μάλιστα κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αυτοκίνησης αφού επένδυσε στον πρώην Διευθυντή Σχεδίασης της Rolls-Royce, τον Giles Taylor, που πλέον είναι αντιπρόεδρος όλου του FAQ Group, υπεύθυνος για το design.

Hongqi E-HS9
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To αυτοκίνητο με το οποίο η Hongqi εισέρχεται στην Ευρώπη είναι το E-HS9, ένα πλήρως ηλεκτρικό και άκρως πολυτελές SUV με μήκος 5,2 μέτρων, το οποίο έχει ήδη σημειώσει 500 παραγγελίες στη Νορβηγία. Τα πρώτα μάλιστα αυτοκίνητα έφθασαν στη χώρα και ήδη ξεκίνησαν οι παραδόσεις.

Το E-HS9 διατίθεται σε εκδόσεις με δύο διαθέσιμες μπαταρίες, μια με χωρητικότητα 84 kWh και μια με 99 kWh, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία 395 ή 465 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Η ισχύς προέρχεται από 2 ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν ισχύ 429 ίππων στη βασική έκδοση Comfort και 543 ίππων στις εκδόσεις Premium και Exclusive.

Hongqi E-HS9

To 0-100 χλμ./ώρα στην έκδοση των 543 ίππων έρχεται σε μόνο 4,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

Όσο τώρα για τις τιμές του, το μοντέλο των 429 ίππων κοστίζει στη Νορβηγία 63.454 ευρώ, ενώ αυτό το 543 ίππων, 79.800 ευρώ. Αμφότερες οι τιμές είναι σημαντικά πιο χαμηλές από αυτές όχι μόνο της Rolls-Royce, αλλά ακόμη και μοντέλων της Mercedes, της BMW, της Audi κ.λπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ