Βελτιωμένο πατίνι πιάστηκε να «ταξιδεύει» με 120 χλμ./ώρα

ilektrika patinia1

Τα 120 χλμ./ώρα αποτελεί μια φυσιολογική ταχύτητα κίνησης για ένα αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο όχι όμως και για ένα πατίνι που «πιάστηκε» στη φάκα των ελβετικών αρχών σημειώνοντας ένα νέο… ρεκόρ.

Ακριβά πλήρωσε ένας Ιταλός το ταξίδι του στη γειτονική Ελβετία, καθώς επέλεξε να εξαντλήσει να κινηθεί με την ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα χρησιμοποιώντας το υπερφυσικό -πέρα από κάθε αμφιβολία- πατίνι του.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον Ιταλό με το πατίνι του δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς η ένδειξη στο ραντάρ ταχύτητας άγγιξε τα 120 χλμ./ώρα.

Ο θρασύτατος αναβάτης ακινητοποιήθηκε και το πατίνι κατασχέθηκε ώστε να διενεργηθούν περαιτέρω έλεγχοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα των τελευταίων έδωσε απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα πώς ένα ηλεκτρικό πατίνι μπορεί να αναπτύξει την ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι το ηλεκτρικό μοτέρ είχε αντικατασταθεί με ισχυρότερο απόδοσης 4 kW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, ο ηλεκτροκινητήρα σε ένα πατίνι δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ισχύ τα 500 Watts, συνεπώς το made in Italy πατίνι διέθετε στην προκειμένη περίπτωση οκταπλάσια ισχύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 22χρονος Ιταλός πλέον δεν αντιμετωπίζει μόνον την ποινή που επισύρει η κίνησή του με υπερβολική ταχύτητα αλλά και την παράβαση που σχετίζεται με τη χρήση ενός παράνομου οχήματος σε δημόσιο δρόμο.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν κυρώσεις από τις αρμόδιες αρχές, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ