Επίσημο: Παρουσιάστηκαν τα δύο ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla (video)

Tesla Bot 1

Ο Elon Musk παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα δύο Tesla Bots, τα Bumble C και Optimus.

Πέρυσι, στην πρώτη εκδήλωση Tesla AI Day, ο Elon Musk υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Τότε, είχε μόνο ένα στη σκηνή, αλλά φέτος έφερε δύο πρωτότυπα ρομπότ, το Bumble C και το Optimus.

Tesla Bot 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περασμένη Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, παρουσίασε το πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ στην έναρξη της φετινής Tesla AI Day. Με την πάροδο του χρόνου, το συγκεκριμένο πρωτότυπο ρομπότ έφερε πολλά ονόματα, αφού ξεκίνησε ως Tesla Bot και κατέληξε ως Optimus. Φέτος όμως είχε δύο ρομπότ στην σκηνή της εκδήλωσης.

Tesla Bot 4

Το πρώτο, που ονομάζεται Bumble C, μπόρεσε να περπατήσει μόνο του στη σκηνή για πρώτη φορά, χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη υποστήριξη. Ήταν επίσης σε θέση να χαιρετήσει τον κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση, καθώς και να πραγματοποιήσει μερικές απλές χορευτικές φιγούρες.

Στην συχέχεια, οι άνθρωποι της Tesla παρουσίασαν μερικά βίντεο με το ρομπότ να κάνει μερικές απλές εργασίες, όπως να μαζεύει κουτιά και να τα μεταφέρει, να ποτίζει φυτά ή να σηκώνει μεταλλικές ράβδους σε ένα εργοστάσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Bot 6

Το Bumble C δεν αποτελούσε την κύρια ατραξιόν της AI Day. Αυτή ήταν η τελευταία γενιά του άλλου ρομπότ, του Optimus. Προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να περπατήσει, αλλά ο Musk είπε ότι θα μπορεί να το κάνει σε λίγες εβδομάδες. Το έθεσαν σε λειτουργία μέσω μίας ειδικής πλατφόρμας, με τον Optimus να χαιρετά με μικρές κινήσεις το πλήθος. Εμφανισιακώς, το Optimus έδειχνε πιο κοντά στην τελική του μορφή, κάτι που θα συμβεί τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια.

Tesla Bot 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Tesla Bot επόμενης γενιάς θα έχει στον πυρήνα του μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη σχεδιασμένα από την Tesla, που θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 2,3 kWh τοποθετημένη στον κορμό του και θα είναι κατάλληλη για δουλειά περίπου μιας ημέρας. Επιπλέον, διαθέτει ένα σύνθετο σύστημα με τσιπ και αισθητήρες για να την κίνηση των άκρων του και το ίδιο σύστημα αυτόνομης κίνησης που συναντάμε και στα αυτοκίνητα της εταιρείας. Ακόμα, το βάρος του θα κυμαίνεται στα 73 κιλά.

Tesla Bot 8

Τέλος, ο Musk προέβλεψε ότι το ανθρωποειδές ρομπότ θα κοστίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο, περίπου στα 20.000 ευρώ, και ανέφερε ότι η Tesla θα είναι έτοιμη να λάβει παραγγελίες για το Optimus σε τρία έως πέντε χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ