Πάρκινγκ μετατράπηκε σε παγωμένη λίμνη - Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

pagomena nera autokinita

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από το Νιου Τζέρσι, όταν τα νερά πλημμύρας μετατράπηκαν σε πάγκο, παγιδεύοντας πολλά αυτοκίνητα.

Μπορεί στην Ελλάδα να περάσαμε τα Χριστούγεννα με λιακάδα και θερμοκρασίες άνοιξης, αλλά πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ βίωσαν έναν πραγματικό εφιάλτη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Δύσκολες μέρες πέρασαν την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου -μεταξύ άλλων- και εκατοντάδες άνθρωποι στον δήμο Edgewater, ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Hudson στην κομητεία Bergen του Νιου Τζέρσι.

Η σφοδρή καταιγίδα, που σφυροκόπησε την περιοχή με καταρρακτώδεις βροχές και τρομακτικές χιονοπτώσεις, προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Hudson, με τα νερά του να «σκεπάζουν» μεγάλος μέρος εκτάσεων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αυτοκίνητο που έχει εγκλωβιστεί σε νερά που έχουν παγώσει

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν τα νερά της πλημμύρας να παγώσουν, εγκλωβίζοντας σε ένα ψηλό στρώμα δεκάδες αυτοκίνητα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, το οποίο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, έχει «καταληφθεί» από τα παγωμένα νερά, τα οποία έχουν σκεπάσει ακόμα και τους τροχούς των οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC7 New York, στο πάρκινγκ υπήρχαν 8 αυτοκίνητα και ένα ημιρυμουλκούμενο φορτηγό. Στο εσωτερικό όλων των οχημάτων εισέβαλαν μεγάλες ποσότητες νερού, την ίδια ώρα που η πρόσβαση σε αυτά κατέστη αδύνατη, λόγω του πάγου που σχηματίστηκε μία ημέρα αργότερα.

Στα προβλήματα που αντιμετώπισε αναφέρθηκε η ιδιοκτήτρια ενός Mazda6. Όπως επισήμανε σε τηλεoπτικό σταθμό, κατάφερε να προσεγγίσει το όχημά της μόλις τέσσερις μέρες μετά την πρώτη βροχή.

Οι ελπίδες της, ωστόσο, να διασωθεί το οτιδήποτε από το αυτοκίνητο, γρήγορα κατεδαφίστηκαν. «Ήλπιζα ότι θα μπορούσα να βγάλω κάτι από το αυτοκίνητο. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σωθεί», είπε η Naomi Kroon.

αυτοκίνητο που έχει εγκλωβιστεί σε νερά που έχουν παγώσει

Καθώς πλησίασε το αυτοκίνητο, ανακάλυψε έντρομη ότι στην καμπίνα, είχε σχηματιστεί παντού πάγος. «Είναι καταστροφικό», εξήγησε.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε και ο οδηγός ενός Audi Q7, που μόλις άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του ήρθε αντιμέτωπος με ένα παχύ στρώμα πάγου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανήμπορος να πιστέψει όσα συνέβησαν εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης. Όπως εξήγησε, το πάρκινγκ διέθετε αντιπλημμυρική προστασία. Η ποσότητα, ωστόσο, του νερού το οποίο έπνιξε την περιοχή κατήργησε κάθε δικλείδα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ