Παράνομη στάθμευση: Ποιοι δρόμοι της Ελλάδας είναι οι πρωταθλητές;

Παράνομη στάθμευση

Τον όχι και τόσο τιμητικό τίτλο των πρωταθλητών της παράνομης στάθμευσης διεκδικούν δύο κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας. Δείτε ποιοι είναι αυτοί;

Η παράνομη στάθμευση αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο μαστίζει όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και ακόμα περισσότερο τις μεγαλουπόλεις της χώρας μας.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε επί της ουσίας και το έναυσμα για μια ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία εξέλιξε μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορεί κανείς να δηλώσει το σημείο στο οποίο έχει σταθμεύσει παράνομα όχημα.

Με αυτόν τον τρόπο συλλέγονται πολύτιμα δεδομένα, όχι μόνον για την παραβατική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών αλλά και για τους δρόμους στους οποίους το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης είναι εντονότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παράνομη στάθμευση

Μέσα, λοιπόν, από την ψηφιακή πλατφόρμα gisanalysis του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής, μπορεί κανείς να εντοπίσει τους δρόμους στους οποίους η παράνομη στάθμευση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Όχι τυχαία και οι δύο δρόμοι βρίσκονται στην Αθήνα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Παγκρατίου και της Καισαριανής.

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους Φιλολάου, η οποία παρά το γεγονός ότι διαθέτει μόλις δύο λωρίδας κυκλοφορίας, κατά μήκος της σταθμεύουν παράνομα ή για την ακρίβεια διπλοπαρκάρουν δεκάδες αυτοκίνητα ή ακόμα και φορτηγά δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία.

Παράνομη στάθμευση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρατηρείται και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, όπου τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα κλείνουν συχνά-πυκνά τη μία από τις δύο λωρίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η έλλειψη αστυνόμευσης στους συγκεκριμένους δρόμους της Αθήνας αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης είναι εντονότερο σε σχέση με άλλες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ