Paramount Marauder 2: Αυτό είναι το ασταμάτητο θωρακισμένο όχημα με τις ατελείωτες δυνατότητες

paramount marauder 2

Οι Νοτιοαφρικανοί ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά της αμυντικής βιομηχανίας, παρουσιάζοντας την αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού Marauder.

Η νοτιοαφρικανική εταιρεία Paramount Group ανακατεύει την τράπουλα στο πεδίο του στρατιωτικού εξοπλισμού, παρουσιάζοντας την αναβαθμισμένη και απόλυτα ικανή εκδοχή του θωρακισμένου οχήματος Marauder, το οποίο είχε κάνει ντεμπούτο το 2007 στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού (IDEX) στο Άμπου Ντάμπι.

Το ολοκαίνουργιο Marauder 2, πέρα από χρέη οχήματος μεταφοράς προσωπικού (APC) και οχήματος μάχης δια της ενσωμάτωσης οπλικών συστημάτων, μπορεί να βοηθήσει και σε άλλα νευραλγικά πεδία, όπως είναι οι συνοριακές περιπολίες, οι ειρηνευτικές αποστολές και οι καταστολές εξεγέρσεων.

Πλέον, κατόπιν μιας σειράς εκτεταμένων αναβαθμίσεων, το Marauder παρέχει αυξημένα επίπεδα προστασίας στο πλήρωμά του. Ενδεικτική είναι η ενσωμάτωση ενός διπλής στρώσεως σασί monocoque hull που προσφέρει σημαντική προστασία από τις νάρκες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
paramount marauder 2

Το όχημα είναι, παράλληλα, εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένα αντιεκρηκτικά καθίσματα, τα οποία αποτρέπουν τον τραυματισμό του πληρώματος, κατόπιν έκρηξης νάρκης κάτω από το πάτωμα του οχήματος.

Επίσης, είναι ικανό να επιχειρεί σε ένα μεγάλο εύρος εδαφών, ακόμα και στις πιο κακοτράχαλες και αφιλόξενες περιοχές. Γι' αυτό φροντίζουν οι ακραίες off-road δυνατότητές του, όπως και η ικανότητά του να λειτουργεί απρόσκοπτα σε θερμοκρασίες άνω των 55°C και -32°C, με τους επιβάτες να νιώθουν άνετα, ελέω της παρουσίας υπερσύγχρονων συστημάτων κλιματισμού.

Εμπόδιο δεν αποτελεί ούτε το σκοτάδι, δεδομένου ότι προσφέρεται η δυνατότητα προσθήκης συσκευών νυχτερινής όρασης, αλλά και υπερσύγχρονων αισθητήρων.

paramount marauder 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, η σύγχρονη εκδοχή του Marauder μπορεί να παραχθεί τόσο σε δεξιοτίμονη όσο και αριστεροτίμονη έκδοση. Παράλληλα, εφόσον απαιτηθεί από τις επιχειρησιακές ανάγκες, το τιμόνι μπορεί να μεταφερθεί από τη δεξιά στην αριστερή πλευρά (και αντίστροφα) μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες, κάτι που καθιστά το Marauder ιδανικό για τις ασύμμετρες προκλήσεις σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης. Μπορεί επίσης να μεταφερθεί εύκολα με ένα C130 ή ένα Chinook.

«Οι εντυπωσιακές εξελίξεις στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το όχημα συχνά περνούν απαρατήρητες. Παρ' όλα αυτά, τα συστήματα που έχουμε ενσωματώσει στο νέο Marauder ‘Mark 2’ έχουν βελτίωση την εργονομία, την άνεση και τη λειτουργικότητα του. Οι βελτιώσεις θα αυξήσουν τη χρηστικότητα κατά τις επιχειρήσεις σε δύσκολες συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν την κόπωση του οδηγού και του πληρώματος, καθιστώντας την πλατφόρμα πιο άνετη και φιλική προς τον χρήστη και διατηρώντας τα στρατεύματα ασφαλή και ετοιμοπόλεμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Deon Grobler, CEO στην Paramount Land Systems.

paramount marauder 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η πρώτη γενιά του Marauder γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία ανά τον κόσμο, και έχει τεθεί στις υπηρεσίες των ένοπλων δυνάμεων χωρών της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, όπως και της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τέλος, το Marauder κινείται από diesel κινητήρες, είτε από μία μονάδα της Cummins που αποδίδει 300 ίππους, είτε από ένα μοτέρ της MAN των 240 PS.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ