Οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτη Ανάγκης: Στα σπίτια των οδηγών θα παραδίδονται οι κλήσεις

παραβάτες στη ΛΕΑ

Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στις Μικροθήβες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει δράση για όσους παραβαίνουν την Λ.Ε.Α. στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Στο οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς και κυρίως στο σεβασμό των οδηγών στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχύσει την παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και για τις παραβάσεις στη ΛΕΑ, δεν θα κόβεται επί τόπου κλήση για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά η επιβεβαίωση της παράβασης θα γίνεται με λήψη φωτογραφίας και η κλήση με το πρόστιμο θα αποστέλλεται κατ’ οίκον στους παραβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οργανωμένη δράση της Τροχαίας για την ορθή χρήση της ΛΕΑ από τους οδηγούς

«Πριν λίγες ημέρες είχαμε μία από τις πιο μαζικές εξόδους της Ελληνικής ιστορίας με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα θέλω να επισημάνω ότι στο Εθνικό οδικό δίκτυο δεν υπήρξε ούτε Ένας νεκρός. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει οργανωμένη δράση της ελληνικής αστυνομίας στο θέμα χρήσης της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης από τους οδηγούς. Έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, ενώ οι κλήσεις δε θα πέφτουν επιτόπου θα έρχονται στα σπίτια των παραβατών. Το βασικό που πρέπει να εμπεδωθεί από όλους είναι ότι οι νόμοι είναι νόμοι, ισχύουν για όλους και τηρούνται για όλους».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ