Βρέθηκε ο απόλυτος παραβάτης -Οδηγούσε 32 χρόνια χωρίς δίπλωμα και με λιωμένα ελαστικά

τροχαία ιρλανδία

Άναυδοι έμειναν άνδρες της Τροχαίας στην Ιρλανδία όταν εντόπισαν έναν οδηγό - δημόσιο κίνδυνο.

Μάστιγα αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, με πολλούς πολίτες να υιοθετούν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη συμπεριφορά όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Η έλλειψη οδηγικής παιδείας, ωστόσο, δεν είναι ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο, μιας και… ασυνείδητοι οδηγοί υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ένας οδηγός που διεκδικεί τον τίτλο του «απόλυτου παραβάτη» εντοπίστηκε στην πόλη Κορκ της Ιρλανδίας από άνδρες της Τροχαίας οι οποίοι… έμειναν άναυδοι με όσα αντίκρισαν.

Στο πλαίσιο ελέγχων, προχώρησαν στην ακινητοποίηση οχήματος, μιας και διαπίστωσαν ότι στα πίσω καθίσματα υπήρχαν τέσσερις επιβάτες -έναντι τριών που επιτρέπεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία ζήτησαν από τον οδηγό να επιδείξει την άδεια οδήγησης, με τους άνδρες της Τροχαίας να διαπιστώνουν ότι αυτός καθόταν πίσω από το τιμόνι στερούμενος το κατάλληλο δίπλωμα, όχι για ένα, ούτε για δύο, αλλά για 32 χρόνια.

Και ας μην έφταναν τα παραπάνω, όταν προχώρησαν σε έναν οπτικό έλεγχο του οχήματος, είδαν ότι τα ελαστικά του ΙΧ είχαν περιέλθει σε μια πρωτοφανή τραγική κατάσταση. Το πέλμα είχε φθαρεί πλήρως, καθιστώντας το εν λόγω όχημα μια βραδυφλεγή βόμβα.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ίδια την Τροχαία μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δημοσιεύθηκαν και οι εικόνες από τα ελαστικά.

«Τριανταδύο χρόνια στο δρόμο, αλλά ο οδηγός δεν είχε ποτέ πλήρη άδεια οδήγησς και αυτά τα ελαστικά ήταν ένα τροχαίο ατύχημα που περίμενε να συμβεί», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της Τροχαίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Άρθρο 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στην Ελλάδα η οδήγηση αυτοκινήτου με φθαρμένα ελαστικά επισύρει πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ