Μια πανίσχυρη Ford Mustang Mach-E GT στα χέρια της αστυνομίας (+video)

ford mustang mach-e gt astinomia

Με 100 εκρηκτικές Mustang Mach-E GT ενισχύεται ο στόλος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Με πανίσχυρα μοντέλα ενισχύονται πολλοί στόλοι των αστυνομικών τμημάτων ανά τον κόσμο, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση των δρόμων, αλλά και την άμεση επέμβασή τους.

Με την ηλεκτροκίνηση, όμως, να επελαύνει, αρκετά αστυνομικά τμήματα έχουν αρχίσει ήδη να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα σχετικής τεχνολογίας μοντέλα που πέρα από τις σύγχρονες τεχνολογίες τους, δεν επιβαρύνουν με ρύπους το περιβάλλον.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αστυνομία της Νέας Υόρκης που παρέλαβε μια εκρηκτική ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT, ένα περιπολικό το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mustang mach-e gt ηλεκτρικο αστυνομία

Η νέα προσθήκη της αστυνομίας της αμερικανικής πόλης ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 487 ίππους και 860 Nm ροπής, που επιτρέπουν την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, η μπαταρία των 88 kWh εξασφαλίζει έως και 500 χλμ. αυτονομίας (σε κύκλο WLTP), επιτρέποντας στο πλήρωμα του περιπολικού να κινείται άκοπα σε στενά και αυτοκινητοδρόμους, δίχως άγχος.

Σημειώνεται ότι υπό κανονικές συνθήκες, η Mustang Mach-E GT ζυγίζει 2.273 κιλά, αλλά ο αναγκαίος ειδικός εξοπλισμός (βλ. φάρους, ασύρματοι, συστήματα ενδοεπικοινωνίας) προσθέτει μερικά κιλά στο ηλεκτρικό crossover, το οποίο φέρει το υψηλότερο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας, για τη βέλτιστη θωράκιση των αστυνομικών που φιλοξενούνται στην καμπίνα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα προμηθευτεί 100 «κομμάτια» της Mach-E GT, τα οποία θα βγουν στους δρόμους από το προσεχές καλοκαίρι. Επιπροσθέτως, θα εγκατασταθεί και ένας σημαντικός αριθμός ταχυφορτιστών, για τον γρήγορο «ανεφοδιασμό» των ηλεκτρικών «θηρίων».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, η προμήθεια των ανωτέρω ηλεκτρικών οχημάτων, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του αστυνομικό τμήματος, το οποίο ήδη διαθέτει στον στόλο του εκατοντάδες υβριδικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ