Παίρνει μπρος η μεγαλύτερη αστική σήραγγα στην Αθήνα -Πότε θα είναι έτοιμη

tunel-attikiodos

Το έργο θα δημιουργήσει μία νέα έξοδο προς την Εθνική Οδό στον κόμβο της Καλυφτάκη και έτσι οι οδηγοί θα γλιτώνουν τις ουρές που σχηματίζονται στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το έργο της επέκτασης της Λεωφ. Κύμης, της σήραγγας δηλαδή που θα είναι η μεγαλύτερη στην πρωτεύουσα και θα δώσει τέλος στην κυκλοφοριακή ασφυξία που σημειώνεται σε ένα κομμάτι της Αττικής Οδού.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, Τεχνικός Σύμβουλος για την παρακολούθηση της εκπόνησης των μελετών του Αναδόχου του έργου “Ολοκλήρωση Λ. Κύμης στο τμήμα: έργο «Ολοκλήρωση Λ. Κύμης στο τμήμα: Αττική Οδός (Α/Κ Κύμης) έως Ε.Ο.Α1 (Α/Κ Καλυφτάκη)”» αναδείχθηκε η Planet, επικρατώντας με βαθμολογία 100 των Hill International και ΣΑΛΦΩ με 83,44 και 92,89 αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
προσφορές επέκταση λεωφ. κύμης

Η επέκταση της Λεωφ. Κύμης αποτελεί ένα έργο που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμβασιοποίηση. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει «παγώσει» μιας και απομένει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Το έργο, προϋπολογισμού 245 εκατ. ευρώ έχει ως προσωρινό ανάδοχο το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ και η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών ορίστηκε σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον, δηλαδή, πέσουν οι υπογραφές εντός του 2024, το έργο θα είναι έτοιμο το 2028.

Αντικείμενο του δημόσιου έργου, που θα εκτελεστεί μέσα στα διοικητικά όρια των Δήμων Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ηρακλείου και Κηφισιάς, είναι η ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης, στο τμήμα από την Αττική Οδό έως τον Α/Κ της Ε.Ο. Νο 1 (Καλυφτάκη), που αφορά στην μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους περίπου 3,8 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ολοκλήρωση με την σύνδεση ΕΟ Νο1 κόμβου Καλυφτάκη αποτελεί αντικείμενο της Σύμβασης προαίρεσης. Το συνολικό μήκος του έργου εκτιμάται σε 4,2 χλμ. μαζί με την προαίρεση.

Σημειώνεται ότι περιλαμβάνεται σήραγγα 2,4 χλμ., η οποία θα κατασκευαστεί με υπόγεια διάνοιξη (ενδεικτικού μήκους 1,25 χλμ). μέχρι την οδό Κανάρη στο κέντρο της Πεύκης και με εκσκαφή και επανεπίχωση (Cut & Cover) για ακόμα 1,15 χλμ. μέχρι την οδό Χαλκίδος στην Πεύκη.

Με το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργηθεί μία νέα έξοδος προς την Εθνική Οδό στον κόμβο της Καλυφτάκη και έτσι οι οδηγοί θα γλιτώνουν τις ουρές που σχηματίζονται στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Παράκαμψη Χαλκίδας και παράκαμψη Ψαχνών

Σημειώνεται ότι η επικράτηση της Planet αφορά και στην ανάληψη καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου και για τις μελέτες που αφορούν στην Παράκαμψη Χαλκίδας και παράκαμψη Ψαχνών, ένα έργο το οποίο λογίζεται ως το σημαντικότερο εδώ και πολλά χρόνια για την Εύβοια.

εύβοια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει ανάδοχο τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και προϋπολογισμό 125 εκατ. ευρώ (και προαίρεση 85 εκατ. ευρώ) και περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: Από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2 χλμ. και το τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7χλμ. Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

α) το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα "Α. Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος", μήκους 4,0 χλμ. περίπου,
β) το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και
γ) το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

α) το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα "Α. Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος", μήκους 4,0 χλμ. περίπου,
β) το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και
γ) το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

Ειδικότερα, στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον Γ.Γ. Υποδομών, Κωνσταντίνο Μαγούλα, αναφέρεται ότι:

1.«Εγκρίνουμε το από 19-09-2023 Πρακτικό Αποσφράγισης και Αξιολόγησης του (υπο)φακέλου «Οικονομική Προσφορά» και την κατάταξη των Προσφορών της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης των Προσφορών για την ανάθεση του Υποέργου με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών (Δ13 )στην παρακολούθηση της εκπόνησης των μελετών του Αναδόχου του έργου “Παράκαμψη Χαλκίδας και παράκαμψη Ψαχνών” και στην παρακολούθηση της εκπόνησης των μελετών του Αναδόχου του έργου “Ολοκλήρωση Λ. Κύμης στο τμήμα: Αττική Οδός (Α/Κ Κύμης) έως Ε.Ο.Α1 (Α/Κ Καλυφτάκη)”» στο πλαίσιο της από 14-03-2022 Συμφωνίας Πλαίσιο με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου της διοίκησης σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση του Υποέργου του θέματος τον οικονομικό φορέα με την επωνυμία: PLANET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ