Παγιδεύουν αυτοκίνητα με ένα κομμάτι χαρτί στο παρμπρίζ -Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών
Η νέα μέθοδος των κλεφτών για να αναγκάσει τους οδηγούς να βγουν έξω από τα αυτοκίνητά τους αξιοποιεί μονάχα ένα μικρό κομμάτι χαρτιού στο παρμπρίζ.
Οι σύγχρονοι κλέφτες αυτοκινήτων βασίζονται περισσότερο στην ψυχολογία και στην απόσπαση της προσοχής παρά σε εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές και επικίνδυνα εργαλεία, καθώς η ανθρώπινη αντίδραση και η περιέργεια είναι σε αρκετές περιπτώσεις πιο αποτελεσματικές από τις παραδοσιακές μεθόδους του παρελθόντος.
Ανάμεσα λοιπόν στα δεκάδες νέα «τεχνάσματα» που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις εντοπίζεται και μια καινούργια τακτική που βασίζεται σε ένα απλό κομμάτι χαρτί τοποθετημένο στο πίσω παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου.
BUY NOW
Οι δράστες αφήνουν το χαρτί κολλημένο στο παρμπρίζ και στη συνέχεια παραμένουν σε μικρή απόσταση, περιμένοντας την επιστροφή του ιδιοκτήτη. Όταν ο οδηγός ξεκινήσει να κινείται και αντιληφθεί από τους καθρέφτες ότι υπάρχει κάτι κολλημένο στο πίσω τζάμι, συνήθως σταματά για να δει τι συμβαίνει.
Σε πολλές περιπτώσεις ο οδηγός βγαίνει από το αυτοκίνητο για να αφαιρέσει το χαρτί, αφήνοντας μέσα προσωπικά αντικείμενα ή ακόμη και τον κινητήρα σε λειτουργία. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που περιμένουν οι κλέφτες, αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να ανοίξουν μια πόρτα και να αρπάξουν ό,τι βρουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Τα περισσότερα περιστατικά που έχουν αναφερθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αναφέρουν την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, πορτοφόλια κ.α., ωστόσο, η απουσία του οδηγού από τη θέση του προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και της κλοπής του ίδιου του αυτοκινήτου.
Πώς να προστατευτείς
Το απλοϊκό κόλπο των μακροχέρηδων για την παγίδευση ενός αυτοκινήτου και του οδηγού έχει έναν εξίσου απλό τρόπο αντιμετώπισης.
Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσετε κάποιο ύποπτο χαρτί, σημείωμα ή κάποια απόδειξη στο πίσω παρμπρίζ, θα πρέπει πάση θυσία να το αγνοήσετε, να κλειδώσετε τις πόρτες του οχήματός σας και να ξεκινήσετε την πορεία σας.
Από τη στιγμή που θα έχετε διανύσει μια απόσταση ασφαλείας, μπορείτε να σταματήσετε και να αφαιρέσετε το χαρτί, χωρίς ωστόσο να αφήσετε πίσω στο αυτοκίνητο τα προσωπικά σας αντικείμενα και φυσικά το κλειδί στη μίζα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε σημαντικά την πιθανότητα να πέσουμε θύμα κλοπής, προστατεύοντας όχι μόνον τα υπάρχοντά μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ